Latvieša uzbrukumā cietušai meitenei Lielbritānija neapmaksā ārstēšanos

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lielbritānijā atteikti valsts apmaksāti medicīniskie pakalpojumi jaunai sievietei, kurai pēc pagājušā gadā notikuša seksuāla uzbrukuma uz ķermeņa palikušas rētas. Tikmēr pirms nepilna gada valsts finansējums netika liegts kādas sievietes krūšu palielināšanai, vēsta laikraksts "Daily Mail".

24 gadus vecā grafiskā dizainere, kuras vārds netiek atklāts, piedzīvoja brutālu uzbrukumu, kad pagājušā gada martā atgriezās no naktskluba Hallas pilsētā. Uzbrucējs – 25 gadus vecs latvietis Rolands Brīze – izsekoja sievieti un pavilka viņu zem tilta.

Sievietei izdevās īslaicīgi sazvanīt policiju, kas ieradās notikuma vietā un ieraudzīja, ka vīrietis cenšas upuri izvarot.

Cietušajai pēc uzbrukuma bija nepieciešama ārstēšanās slimnīcā. Gandrīz gadu pēc incidenta uz viņas ķermeņa joprojām ir saglabājušās rētas, bet finansējums to likvidēšanai ir atteikts, pamatojoties uz to, ka tas ir kosmētisks defekts, kura ārstēšanu valsts neapmaksā.

Tas izraisījis cietušās neizpratni, jo pirms nepilna gada Valsts Veselības dienests apmaksāja 4800 mārciņu (5845 eiro) krūšu palielināšanas operāciju 23 gadus vecajai Džosijai Kaninghamai, kura vēlējās sākt modeles karjeru. Finansējums tika pamatots ar to, ka jauniete kopš pusaudža gadiem ir izsmieta mazo krūšu dēļ.

Jauno krūšu īpašniece gan izrādījās ne pārāk pateicīga un vēlāk paziņoja, ka vēlas, lai krūtis tiktu samazinātas un draudēja iesūdzēt Veselības dienestu par to, ka jaunās krūtis ir pārāk lielas, raksta "Daily Mail".

 


Написать комментарий