Rēzeknes – Aglonas diecēzes bīskapam Jānim Bulim tiek pasniegts Latgales plānošanas reģiona augstākais apbalvojums

foto: Latgales plānošanas reģions
foto: Latgales plānošanas reģions

Svētdien, 2.februārī Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītāji piedalījās Sveču dienas dievkalpojumā Vissvētākās Jēzus Sirds Rēzeknes katoļu katedrālē, ziņo Latgales plānošanas reģions.

2. februāris - šī diena tautā tiek dēvēta par Sveču dienu. Baznīcas liturģijā šī diena tiek saukta par Kunga priekšā stādīšanas jeb prezentācijas dienu. Šajā dienā baznīcā, pēc tradīcijas, notiek sveču iesvētīšana, un degoša sveces simbolizē un mums atgādina mūžīgo Gaismu.

Pēc dievkalpojuma Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, klātesot Latgales pašvaldību pārstāvjiem, Romas katoļu Rīgas metropolijas Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapam Jānim Bulim pasniedza LPR Atzinības rakstu. Tas ir augstākais LPR apbalvojums par sevišķiem nopelniem Latgales labā, ko, pārstāvot visas Latgales reģiona pašvaldības, piešķir LPR Attīstības padome ar savu lēmumu.

Atzinības rakstu J.Bulim LPR pašvaldību vadītāji piešķīra par izciliem nopelniem garīgo vērtību, latgaliešu valodas un kultūras stiprināšanā.
 



Написать комментарий