Siltuma rēķini janvārī Daugavpilī samazinājās tikai pateicoties dabasgāzes cenas samazināšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.februārī Daugavpils pilsētas domē preses konferences gaitā PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Andrejs Kuzņecovs paziņoja, ka tiek prognozēts, ka vidējā apkures maksa par m2 šā gada janvārī varētu būt mazāka, nekā pagājušā gada janvārī, un tas esot saistīts ar dabasgāzes cenas samazināšanos.

Pagājušā gada janvārī daugavpilieši par siltumu samaksāja vidēji 1,44 latus (2,05 eiro) par m2, mēneša vidējā temperatūra bija -8.1 grāds pēc Celsija skalas, savukārt šogad par siltumu maksās vidēji 1,30 latus (1,85 eiro) par m2, mēneša vidējā temperatūra bija -7,5 grādi.

A.Kuzņecovs atzīmēja, ka pagājušā un šā gada janvārī āra gaisa temperatūra bijusi gandrīz identiska, un viena m2 apkurei bija nepieciešams vienāds dabasgāzes daudzums.

Tādējādi šā gada janvārī daugavpilieši par siltumu maksās mazāk, jo šogad dabasgāze maksā 43,31 latu (61,62 eiro) par megavatstundu (bez PVN), nevis 46,46 latus (66,11 eiro), kā tas bija pērn.

Lietotāju aktuālais parāds par siltumenerģiju patlaban ir 2 257 645 lati jeb 3 212 339,43 eiro.

Lietotāji, kuri šo apkures sezonu sākuši bez parādiem, varēs noslēgt vienošanos par šajā sezonā izveidojušos parāda segšanu bez soda sankcijām, apliecināja A.Kuzņecovs.
 


Написать комментарий