56% iedzīvotāju uzskata – ideja par atšķirīgu braukšanas maksu sabiedriskajā transportā jāskata tiesā

foto: rigassatiksme.lv
foto: rigassatiksme.lv

Vairāk nekā puse (56%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem pauž viedokli, ka ideja par atšķirīgas braukšanas maksas noteikšanu Rīgas Satiksmes sabiedriskajā transportā un tās likumība būtu jāskata tiesā (37% - noteikti jā; 19% - drīzāk jā).

Salīdzinoši biežāk šo viedokli atbalsta latvieši, lauku teritoriju, Pierīgas, Vidzemes un Zemgales reģionu iedzīvotāji. To atklāj pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, janvāra beigās veiktais pētījums.

36% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neuzskata, ka ideja par atšķirīgu braukšanas maksas noteikšanu Rīgas Satiksmes sabiedriskajā transportā un tās likumība būtu jāskata tiesā (15% - drīzāk nē; 21% - noteikti nē). Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir cittautieši, Rīgas iedzīvotāji, nepilsoņi.

Desmitā daļa (8%) iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauja veikta laikā no 2014.gada 28. līdz 30. janvārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 750 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.


Написать комментарий