Komunālo pakalpojumu tarifa samazināšana nav domāta visiem: V.Bojaruns veica aprēķinus, kuri attiecas tikai uz viņa māju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušā gada augustā, sniedzot interviju portālam Gorod.lv, Daugavpils pilsētas domes deputāts un Jāņa Lāčplēša partijas biedrs (Latgales partija) Vladislavs Bojaruns paziņoja, ka jau tolaik (pagājušā gada vasarā) bija iespējams samazināt SIA „DDzKSU” sniegto komunālo pakalpojumu tarifu.

Pēc pusgada, šā gada janvārī, griezāmies pie V.Bojaruna ar jautājumu, kāpēc tarifs nav samazināts un vai tā samazināšana ir iespējama.

„Esmu par to pārliecināts, ekonomisti pie tā strādā. Tarifs nav samazināts, jo pagaidām nav saņemta atbilde no profesionāļiem. Es neesmu grāmatvedis, ekonomists, bet gan parasts iedzīvotājs...”, atzīmēja deputāts.

Uz jautājumu, kā viņš bija iepriekš aprēķinājis tarifa samazināšanu, deputāts paziņoja: „Biju aprēķinājis savas mājas tarifu. Esam pieprasījuši un saņēmuši no SIA „DDzKSU” konkrētu kalkulāciju”.

Vai tas nozīmē, ka tarifa samazināšanu deputāts solīja nevis visiem pilsētniekiem, bet tikai savas dzīvojamās mājas iedzīvotājiem? Uz šo jautājumu saņēmām sekojošo atbildi:

„Nē, kāpēc? Uzskatu, ka man nav jāveic aprēķini, kuri attiecas uz visām mājām. Veicu aprēķinus sakarā ar manu māju un uzskatu, ka apkalpošanai jābūt reālai, nevis uz papīra. Ja apkalpošana notiek uz papīra, un nauda tiek iekasēta tāpat vien, kāpēc tarifs nevarētu tikt samazināts? Izslēdzot pierakstus, nepamatotas prasības apmaksāt juridiskos, grāmatvežu, administratīvos pakalpojums utt., mēs tiešām varētu samazināt rēķinus”.
 


Написать комментарий