Pēc budžeta apstiprināšanas Daugavpils vadība nolēma iepazīties ar pilsētas sporta bāžu problēmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Uzreiz pēc Daugavpils 2014. gada budžeta pieņemšanas pilsētas vadība devās apskatīt sporta bāzes, jo to uzturēšanai paredzēts prāvs finansējums. Šo notikumu atspoguļoja domes preses dienests.

Kā paziņoja pašvaldībā, pilsētas budžetā teju miljons eiro ir paredzēts dažāda līmeņa sacensību rīkošanai, masu sporta pasākumiem, individuālo olimpisko sporta veidu atbalstam un dotācijām sporta klubiem. 1 milj. 685 tūkst. eiro ir izdalīti tikai sporta bāžu uzturēšanai un remontam.

Lai iezīmētu stratēģiskos sporta sfēras attīstības virzienus, pilsētas vadība apmeklēja sporta kompleksu „Dzintariņš” un Kultūras pils sporta zāli. Tika konstatēts, ka pēdējo gadu laikā sporta kompleksā „Dzintariņš” tika veikti lieli darbi, vasarā bāze ir maksimāli noslogota, bet ir nepieciešami papildus remonti un jāatrisina jautājums, kā izmantot bāzi ziemas laikā. Tāpat remonts ir nepieciešams arī Kultūras pils sporta zālei.

Kā ziņo pašvaldība, pilsētas budžetā ir paredzēti līdzekļi sporta zāļu un bāžu ģērbtuvju, dušu, jumtu remontam, logu un grīdu segumu nomaiņai. Tomēr tas neatrisina telpu trūkuma problēmu sacensību norisei vairākos olimpiskajos sporta veidos.

Problēmas risinājuma variants ir jauna vieglatlētikas stadiona un manēžas būvniecība. Kā atzīmēja pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, pie Šūņu ezera ir rezervēta vieta stadiona būvniecībai, un tur ir domāts sākt projektēšanas darbus. Tāpat pašvaldība turpina strādāt ar valdību un Olimpisko komiteju, lai piesaistītu līdzekļus galvenās pilsētas sporta bāzes būvniecībai.

Savukārt vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka pastāv problēma arī ar sporta kompleksu „Celtnieks”, kurā ir nolietojušās un novecojušas visas sistēmas, tādēļ kompleksu jārenovē, kas ļaus atrisināt vairāku sporta veidu izvietošanas problēmu.    


Написать комментарий