Marka Rotko mākslas centrs aicina apskatīt jaunas ekspozīcijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmajā februāra dienā Marka Rotko mākslas centrā tiks atklātas dažas jaunas ekspozīcijas.

Viena no ekspozīcijām būs izstāde “Krievu glezniecība  no LNMM kolekcijas. 19.gs. beigas – 20.gs. 1.puse.” 

Pēc mākslas centra vadītāja vietnieka Māra Čačkas vārdiem, izstāde ir pirmais Daugavpils Marka Rotko mākslas centra sadarbības projekts ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

Izstādē būs aplūkojamas izcilu personību - Gr. Bobrovska, N. Bogdanova - Beļska, A. Gauša, Ī. Levitāna, N.Rēriha, S.Vinogradova u.c. - glezniecības pērles. Tik apjomīga ekspozīcija, kas raksturo krievu glezniecību no 19.gs.beigām līdz 20.gs.1.pusei, Daugavpils kultūras telpā notiks pirmo reizi.

Marka Rotko mākslas centrā būs apskatāmi arī mūsdienu Latvijas mākslas pārstāvju darbi. Interesenti varēs apskatīt Latvijā dzimuša vācu mākslinieka Aleksandra Rolofa darbu izstādi „Laka liecinieki” un Ilgvara Zalāna darbu izstādi „Tilti”.

Tāpat mākslas cienītāju uzmanībai tiks piedāvāta ceļojošā izstāde „Pilsēta. Telpa. Māksla” - tā paša nosaukuma plenēra izstāde. Plenērs noticis vācu pilsētā Gerlicā 2013.gadā. Šī pilsēta netika iznīcināta Otrā pasaules kara laikā un ir viena no skaistākajām Vācijas pilsētām, kuru mēdz dēvēt par „mazo Parīzi’.

Pēc M.Čačkas vārdiem, izstādē būs apskatāmi 14 mākslinieku darbi un tā jau tika prezentēta Beļģijā, Vācija un Portugālē.

Vēl viena mākslas centrā apskatāma izstāde – Latgales reģiona mākslas skolu absolventu darbu izstāde.

Minēto ekspozīciju atklāšana notiks sestdien, 1.febrūārī, plkst.16:00. Atgādināsim, ka izstāžu atklāšanas dienā tās var apmeklēt bez maksas.


Написать комментарий