Draudi izteikti arī citiem drošības dienestu darbiniekiem; Kažociņš nav vienīgais

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Uzbrukums Satversmes aizsardzības biroja (SAB) bijušajam priekšniekam Jānim Kažociņam nav veikts laupīšanas nolūkos vai bijis vienkāršs huligānisms ar mērķi piekaut kādu uz ielas. 

Visas pazīmes liecinot, ka noticis apzināts uzbrukums konkrēti Kažociņa kungam un tas, visticamāk, saistīts ar viņa profesionālo darbību, norāda eksprezidents, Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) vadītājs Valdis Zatlers.

«Šis gadījums ir izmeklēšanas iestāžu goda jautājums, jo skarts ir viens no drošības dienestu vadītājiem, kaut arī bijušais. Tas ir skaidrs signāls, ka šeit eksistē kādi spēki, kuri nav draudzīgi Latvijas valstij un Latvijas sabiedrībai. Tādēļ ir jāparāda, ka valsts vara ir stipra, ka tā spēj aizsargāt sevi un savus pilsoņus. Esmu pārliecināts, ka policija to labi apzinās, kā arī saņem visu nepieciešamo palīdzību no citiem drošības dienestiem,» intervijā laikrakstam Latvijas Avīze teic Zatlers.

Pēc viņa teiktā, tie var būt gan spēki, kas lokalizēti pašā Latvijā, gan ārpusē, gan transnacionāli. «Mēs dzīvojam modernā pasaulē, un vairs nav tik vienkārši nodalīt – šai pusē robežai viss ir balts un otrā pusē melns. Gan teroristiskā vide, gan izlūku vide, gan noziedzīgā vide ir kļuvusi globāla,» skaidro NDK vadītājs

«Kažociņa kungs nav vienīgais, kurš saņēmis draudus. Tie ir izteikti arī citām amatpersonām un drošības dienestu darbiniekiem. Es sīkāk nekonkretizēšu, bet ar draudiem mēs šajā darba specifikā sastopamies ik pa laikam un tos uztveram ļoti nopietni. Lai lieki nesatrauktu sabiedrību, parasti par šādām lietām skaļi nerunā, bet tas nenozīmē, ka to nav. Protams, šis uzbrukums ir signāls arī pašreizējiem drošības iestāžu vadītājiem. Tādēļ pret šo lietu jāizturas ļoti nopietni. Pats bīstamākais būtu to pārvērst par kādu vienkāršu sadzīvisku epizodi. Šis nav tāds gadījums!» uzsver Zatlers.

BNN jau vēstīja, ka pagaidām nenoskaidrotas personas 22.janvārī uzbrukušas bijušajam Satversmes aizsardzības biroja vadītājam Jānim Kažociņam.

Kažociņam uzbruka divi cilvēki dienas laikā netālu no viņa dzīvesvietas. Viņa veselības stāvoklis nav apdraudēts.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas – par huligānismu personu grupā, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu.


Написать комментарий