ES sūtnis brīdināja, ka pēc pārrunu izjaukšanas Izraēlas vainas dēļ sekos boikots

foto: newsru.co.il
foto: newsru.co.il

Eiropas Savienības Izraēlā sūtnis Lars Faborgs-Andersens tikās ar žurnālistiem, lai paskaidrotu ES pozīciju par celtniecību Izraēlas apmetnēs.

Lars Faborgs-Andersens brīdināja, ka mierizlīguma pārrunu kārtējā raunda starp Izraēlu un Palestīnu izgāšanās gadījumā, Eiropas Savienība paātrinās ekonomiskā un zinātniskā boikota ieviešanu. Viņš atzīmēja, ka jau tagad ir ievērojami palielinājies kompāniju un investīciju fondu skaits, kuri ir nolēmuši ierobežot vai pārtraukt sadarbību ar kompānijām, kuras atrodas aiz „zaļās līnijas” vai realizē tur savu biznesu, – ziņo newsru.co.il.

„Mēs esam ieinteresēti sadarbības paplašināšanā, bet celtniecība, kura turpinās, veicina vēl lielāku Izraēlas izolāciju”, – paziņoja ES sūtnis.

Atzīmēsim, ka ES pārstāvniecības Izraēlā preses dienests vēlāk paziņoja, ka mēdiji nepareizi interpretēja Larsa Faborga-Andersena vārdus.

Atzīmēsim, ka partijas „Bait Jegudi” līderis un ekonomikas ministrs Naftali Benets šonedēļ kritizēja tos, kuri „mēģina iebiedēt Izraēlu ar ekonomisko boikotu”, ja mierizlīguma pārrunas tiks izjauktas. Savas parlamenta frakcijas sēdē viņš paziņoja, ka nevis boikots sagraus Izraēlas ekonomiku, bet Palestīnas valsts, ja tā tiks izveidota. Šie vārdi nepalika bez Cini Livni ievērības, kura vada Izraēlas delegāciju pārrunās ar palestīniešiem. Viņa paziņoja, ka „Benetam jāizlemj, vai viņš runā visu Izraēlas pilsoņu vai tikai atsevišķu apmetņu iedzīvotāju vārdā”.   


Написать комментарий