Bijušais Vācijas futbola izlases pussargs atzinies homoseksuālismā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Bijušais Vācijas futbola izlases pussargs Tomass Hiclspergers atzinies, ka ir gejs, kļūstot par pirmo vācu augstākā līmeņa futbolistu, kurš atklājis savu seksuālo orientāciju. 

Hiclspergers homoseksuālismā atzinies intervijā žurnāla "Die Zeit" numuram, kas tiks laists klajā ceturtdien, informē LETA-AFP.
"Vēlos atklāt savu seksuālo orientāciju, jo gribu, lai neviens par homoseksualitāti profesionālajā sportā nekautrētos runāt," sacījis bijušais futbolists.Tiesa, Hiclspergers atklāja, ka lēmums paust savu seksuālo orientāciju plašākai sabiedrībai bija garš un grūts process.

Šobrīd 31 gadu vecais Hiclspergers savu profesionāla karjeru noslēdza pērn, kad viņu bija nomocījuši regulāri gūtie savainojumi. Viņa pēdējais pārstāvētais klubs bija Anglijas premjerlīgas vienība Liverpūles "Everton".

Bijušais pussargs Vācijas izlases sastāvā aizvadīja 52 mačus, izceļoties ar sešiem gūtiem vārtiem. Pēdējo spēli izlasē viņš aizvadīja 2010.gadā. Vācijas izlases sastāvā Hiclspergers piedalījās 2006.gada Pasaules kausa izcīņā un 2008.gada Eiropas čempionātā.

Savā futbolista karjerā Hiclspergers spēlējis arī Anglijas komandās Birmingemas "Aston Villa" un Vesthemas "United", kā arī Itālijas A sērijas čempionāta vienībā Romas "Lazio" un Vācijas klubos "VfB Stuttgart" un "VfL Wolfsburg".


Написать комментарий