Pagaidām Daugavpils novada dome nesaskata iespēju palielināt bērna piedzimšanas pabalsta apmēru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes 6. janvāra preses konferencē vietējo MIL pārstāvji Daugavpils novada domes vadībai uzdeva jautājumu, vai viņi nesaskata iespēju palielināt bērna piedzimšanas pabalstu no 72 eiro līdz 100 eiro.

„Protams, tas būtu saprātīgs lēmums, bet lieta ir apstāklī, vai mēs varam to atļauties mūsu budžeta ietvaros. Tas tikai izskatās, ka nedaudz palielinot viena pabalsta apmēru, tas neietekmēs kopējo ainu”, – atbildēja Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika.

Pēc V. Kezikas vārdiem pārejas uz eiro dēļ uz lielāko pusi jānoapaļo arī citi pabalstu veidi, kas rezultātā var pāraugt papildizdevumos.
Atgādināsim, ka saskaņā ar pēdējiem Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas datiem dzimstības līmenis novadā paliek iepriekšējo gadu – 2011. un 2012. gada līmenī. Tā, pērnā gada 12 mēnešos (no 1. janvāra līdz 31. decembrim) kopumā tika reģistrēti 155 jaundzimušie, no kuriem 140 oficiāli kļuva par Daugavpils novada iedzīvotājiem.

Salīdzinājumam: analoģiskā 2011. gada periodā reģistrēti 158 bērni, bet 2012. gadā – 142 bērni. Interesanti, ka 2013. gada aprīlī salīdzinājumā ar citiem mēnešiem piedzima lielākais bērnu skaits – 20, bet jūnijā tika reģistrēts mazākais bērnu skaits – tikai 5.

 


Написать комментарий