Ziemassvētku brīvdienās daugavpilieši aktīvi apmeklēja Marka Rotko mākslas centru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajās brīvdienās ne visi daugavpilieši atpūtās, piemēram, Marka Rotko mākslas centrs Ziemassvētku brīvdienās strādāja, uzņemot daudzus apmeklētājus.

Marka Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inga Goldberga pastāstīja portālam Gorod.lv, ka daugavpilieši aktīvi izmantoja iespēju apmeklēt vairākas ekspozīcijas, jo 25.-26.decembrī ieejas biļetes maksa bija 1-2 lati. Pēc I.Goldbergas vārdiem, tā bija mākslas centra savdabīga Ziemassvētku dāvana mūsu pilsētniekiem.

Mārketinga speciāliste nevarēja pateikt, cik daudz apmeklētāju apciemoja mākslas centru, bet atzīmēja, ka šajās dienās mākslas centra darbiniekiem nebija ne viena brīva brītiņa.

Ļoti pieprasītas bija Baltās Ziemassvētku radošās darbnīcas, kuras aicināja bērnus un pieaugušos pasaku un fantāziju pasaulē. Dažas keramiķu un mākslinieku vadītās darbnīcas apmeklēja vairāk nekā 40 bērni vecumā no 6 līdz 16 gadiem.

Gan maziem, gan lieliem Marka Rotko mākslas centra apmeklētājiem patika piedalīties kopējās meistarklasēs. Gandrīz visus izgatavotus radošos darbus meistarklašu dalībnieki nesa uz mājām, lai pārsteigtu radus un draugus, bet dažus darbus atstāja kā eglītes rotājumus.

Šajā laikā mazie daugavpilieši iemācījās veidot svētku rotājumus, strādāt ar tekstilu, apgleznot dabas materiālus un strādāt ar balto mālu.

Tagad mākslas centrs apmeklētājus gaidīs Jaungada priekšvakarā: pirmdien, 30.decembrī, no plkst.11:00 līdz 17:00. 2013.gada 31.decembrī un 2014.gada 1.janvārī mākslas centrs nestrādās.


Написать комментарий