18.novembra ielas 171 iedzīvotāji izteicās pret totalizatora atvēršanu šajā daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā

foto: lsba.lv
foto: lsba.lv

Nesen notika 18.novembra ielas 171 iedzīvotāju kopsapulce, kurā dzīvokļu īpašnieki rakstiski izteica savu viedokli par ieceri viņu mājā atvērt totalizatoru un likmju pieņemšanas vietu, paziņoja SIA „Daugavpils DzKSU”.

Vairākums iedzīvotāju izteicās pret to, lai viņu dzīvojamā mājā tiktu organizētas azartspēles. Iedzīvotāju viedoklis tiks paziņots Daugavpils pilsētas domes deputātiem, kuri atlika jautājuma lemšanu par totalizatora atvēršanas atļaujas izsniegšanu firmai „Optibet”, kura plānoja to atvērt 18.novembra ielā 171-31.

Atgādināsim, ka pēc minētā lūguma saņemšanas Domē tika izveidota darba grupa, kura sagatavoja priekšlikumus par azartspēļu organizācijas problēmu risināšanu Daugavpilī. Darba grupa ir izstrādājusi 4 galvenos priekšlikumus: esošo zāļu skaitu nedrīkst palielināt, pirms Domes deputāti pieņems lēmumu par azartspēļu organizācijas atļaujas izsniegšanu, jautājums jānodod izskatīšanai Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē. Tāpat grupa noteica, kas jāņem vērā, pieņemot lēmumu par licences izsniegšanu, - publiskās apspriešanas gaitā izteiktais iedzīvotāju negatīvais viedoklis; kultūras, izglītības un reliģisko iestāžu, bērnu rotaļu laukumu tuvums; cilvēku pārvietošanās intensitāte, ja pastāv risks, ka spēļu zāli apmeklēs cilvēki, kuriem nebija šāda mērķa. Biznesa attīstības nodaļai uzdeva veikt pastāvīgu zāļu monitoringu un informēt par to Izglītības un kultūras jautājumu komiteju.

Tādējādi sakarā ar to, ka 18.novembra ielas 171 iedzīvotāji izteicās pret totalizatora atvēršanu šajā daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā, pastāv iespēja, ka firmai tiks atteikts atvērt totalizatoru tās ieplānotajā vietā. 


Написать комментарий