Vaivars izvirzīšanas gadījumā gatavs uzņemties premjera pienākumus

foto: flickr.com
foto: flickr.com

Kādreizējais Latvijas vēstnieks Japānā un tagadējais Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Pēteris Vaivars nominēšanas gadījumā būtu gatavs uzņemties premjera amata pienākumus un šim izaicinājumam viņu uzrunājis demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), to trešdien pēc tikšanās ar "Vienotības" frakcijas vadību sacīja Vaivars.

Viņš gan pauda, ka, kļūstot par valdības vadītāju, sākums būtu grūts, jo viņš nekad nav darbojies politikā un viņam būtu jāapzina valsts iekšpolitiskā situācija. Vaivars arī atzina, ka viņš nav makroekonomikas un fiskālo lietu eksperts, taču, būdams vēstnieks, viņš spējot labi pārvaldīt un vadīt situāciju.

Savukārt Vienotības valde galīgo lēmumu par Vaivara kandidatūras izvirzīšanu premjerministra amatam varētu pieņemt ceturtdien, teica Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Trešdien notikusī saruna bijusi viedokļu saskaņošana par valdības izveidi.

Vaivars atzina, ka pašlaik neesot uzrunāts iestāties Vienotībā.

Vaivars ir studējis Rīgas Tehniskajā universitātē (toreiz Rīgas Politehniskajā institūtā) Automātikas un elektronikas fakultātē. Diplomāts 2006.gadā izveidoja Latvijas vēstniecību Japānā. Pirms vairāk nekā trīs gadiem žurnālā SestDiena Vaivars sacīja: "Japānā pieņem lēmumus tikai tad, kad visas iesaistītās puses kādā procesā ilgi un nopietni ir diskutējušas un projektu palaiž tikai tad, kad viss ir perfekti izdomāts." Kā Latvijas vēstnieks Japānā Vaivars ir palīdzējis gan Latvijas uzņēmējiem tālajā zemē uzsākt biznesu, gan māksliniekiem veicināt kultūras sakarus.

LTV raidījumā 1:1 Valsts prezidents Andris Bērziņš sacīja, ka informāciju par Vaivaru kā iespējamo premjerministra kandidātu uzzinājis pirms nedēļas. "Viņš ir izvērtējams kandidāts. [...] Ja partija izvērtēs, ka viņš der, es esmu gatavs izvērtēt," teica Bērziņš.


Написать комментарий