Kredītu, pateicoties kuram Daugavpils pašvaldības policija iegādāsies jaunas automašīnas, atmaksās 10 gadu laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Finanšu komitejas deputāti nolēma, ka kredīts, kas nepieciešams 4 jaunu automašīnu iegādei Daugavpils pašvaldības policijas vajadzībām, tiks atmaksāts 10 gadu laikā.

Kredītu 2014.gadā paņems Valsts kasē eiro valūtā, kopējā kredīta summa (ieskaitot procentus – 15 067 eiro) sastādīs 105 266 eiro. Ņemot vērā šo kredītu, pašvaldības ilgtermiņa parādsaistības ir 54,6 miljoni latu.

Atgādināsim, ka Pašvaldības policijas iepriekš izmantotās automašīnas – 2004.gada izlaiduma Mercedes Benz Vito 110 un 2006.gada izlaiduma Mercedes Benz Vito 109, kā arī 1997.gada izlaiduma Ford Galaxy un 1994.gada izlaiduma Audi 100 – tiks nodotas metāllūžņos.
Šo automašīnu vietā Pašvaldības policija iegādāsies jaunas automašīnas – divus Nissan Primastar mikroautobusus un divas Dacia Duster automašīnas.
Zīmīgi, ka iepriekš tika runāts, ka kredīts tiks atmaksāts 3 gadu laikā, bet komitejā nolēma šo termiņu pagarināt līdz 10 gadiem. Jāatzīmē, ka, darbojoties iepriekšējā Domes sasaukumā, Pēteris Dzalbe bija sašutis par to, ka pašvaldība ņem kredītus uz ļoti ilgu laiku. Pašreizējais pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks tolaik salīdzināja laiku, uz kuru tiek ņemts kredīts, un to rezultātā saņemto labumu un labuma ekspluatācijas laiku. Sakarā ar to, ka P.Dzalbe nobalsoja par augstākminēto lēmumu, acīmredzami iegādājamās automašīnas bez problēmām kalpos tuvāko 10 gadu laikā.


Написать комментарий