Piekrastes bibliotēka nosvinēja pārvākšanos uz jaunām telpām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 17.decembrī, viena no Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) lielākajām un apmeklētākajām filiālēm nosvinēja pārvākšanos uz jaunām telpām.

Jaunajā Forštadtē esošā Piekrastes bibliotēka pārcēlās uz jaunām telpām Daugavpils 16.vidusskolas ēkā un lasītāju pieņemšanu uzsāks trešdien plkst.12:00.

LCB vadītāja Jeļena Šapkova pastāstīja, ka jaunas Piekrastes bibliotēkas telpas tika renovētas par pašvaldības līdzekļiem. Šim mērķim iepriekšējais Daugavpils pilsētas domes sasaukums bija iedalījis aptuveni 30 000 latu, turklāt telpas tika nodotas bezatlīdzības lietošanā.

Pēc J.Šapkovas vārdiem, šie līdzekļi tika izmantoti remontdarbiem, kuri notika no šā gada maija līdz augustam. „Varējām pārcelties arī agrāk, bet gaidījām jaunas mēbeles, jo pārvākties uz jaunām skaistām telpām ar veciem krēsliem un galdiem nebūtu solīdi.

Jaunas telpas bibliotēkas vajadzībām meklējām ilgi, un galu galā izvēlējāmies 16.vidusskolas telpas. Šajās telpās kādu laiku atradās mācību klases, pēc tam – sporta sekcijas, vēlāk – saimnieciskās telpas. 240 m2 plašas telpas tika izveidotas, apvienojot 8 nelielas telpas. Šī ir pirmā LCB filiāle, kuras telpas tika ne tikai remontētas, bet pilnībā atjaunotas, sākot ar pārplānošanu un beidzot ar mēbelēm”, paskaidroja J.Šapkova.

Piekrastes bibliotēku ar pārvākšanos uz jaunām telpām apsveica vairāki viesi, kuri bija ieradušies uz šo pasākumu. Pilsētas vadības vārdā pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks J.Dukšinskis pasniedza bibliotēkai Adventa vainagu un jaunu kalendāru ar Daugavpils skatēm, 16.vidusskolas direktore Taisija Voronecka uzdāvināja skaistu ziedošu orhideju, 17.pirmsskolas izglītības iestādes pārstāvji – trīs puķu podus ar dekoratīviem augiem.

Pēc apsveikuma runām un tradicionālās lentītes pārgriešanas klātesošiem piedāvāja nelielu koncertu ar 17.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņu un 16.vidusskolas sākumklašu skolēnu piedalīšanos.

Trešdien, 18.decembrī, bibliotēka sāks klientu pieņemšanu, draudzīgais kolektīvs 3 cilvēku sastāvā Annas Oleinikovas vadībā ļoti cer, ka bibliotēku apmeklēs ne tikai „pārbaudīti” lasītāji, kuru ir aptuveni 1 700 cilvēku, bet arī jauni dažāda vecuma mikrorajona iedzīvotāji.


Написать комментарий