Ludzas pilsētas ģimnāzijas komanda bez maksas varēs apgūt digitālās prasmes un sacensties par 10 000 eiro jaunākajām tehnoloģijām

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

2013. gada 9. decembrī “Samsung Electronics Baltics” (turpmāk “Samsung”) nosauca tās 30 skolas, kas 213 skolu sīvā konkurencē izcīnīja iespēju piedalīties bezmaksas skolotāju digitālajā mācību programmā “Samsung Skola nākotnei”, informē Ludzas novada portāls.

No nākamā gada janvāra 120 skolotāji un direktori mācīsies, kā veidot un mācībās izmantot sociālos medijus, blogus, infografikas, foto, video un animācijas. Noslēgumā komanda, kas vispārliecinošāk nodemonstrēs tehnoloģiju izmantošanas ideju mācībās, saņems 10 000 eiro jaunākajām tehnoloģijām savai skolai.

Visvairāk pieteikumu programmai tika saņemts no kurzemniekiem – tika pieteiktas 48 skolas, kas ir aptuveni 38% no visām skolām Kurzemē. No Latgales un Vidzemes saņemts līdzīgs pieteikumu skaits – attiecīgi 45 un 44 skolu komandas, kas ir aptuveni 39% no visām skolām abos reģionos. No Rīgas un Rīgas rajona interesi izrādīja 62 skolu komandas (~32% no visām Rīgas un tās rajona skolām), bet no Zemgales 14 (~13% no visām skolām Zemgalē).

Pēc Eiropas Komisijas datiem, Latvijas skolotāju pārliecība par savām digitālajām prasmēm ir viena no zemākajām Eiropā. Savukārt “Samsung” veiktā aptauja liecina, ka 83% vecāku uzskata, ka tieši skolotāju digitālās prasmes ietekmē skolēnu zinātkāri mācīties. Tāpēc programmā “Samsung Skola nākotnei” skolotāji apgūs prasmes, kuras izmantot radošu un aizraujošu mācību stundu veidošanā skolēniem.

“Samsung Skola nākotnei” uzņemtās skolas

Rīgu un tās rajonu programmā pārstāvēs Rīgas 34. vidusskola, Rīgas 6. vidusskola, Rīgas 84. vidusskola, Rīgas Jāņa Poruka vidusskola, Rīgas Valda Zālīša sākumskola, Babītes vidusskola, Olaines 1. vidusskola, Ulbrokas vidusskola un Salaspils 1. vidusskola.

No Latgales jaunas prasmes apgūs Gulbenes Bērzu sākumskola, Gulbenes novada Valsts ģimnāzija, Rēzeknes 2. vidusskola,Ludzas pilsētas ģimnāzija, Lizuma vidusskola un Salas vidusskola, bet no Zemgales – Zemgales vidusskola, Dobeles 1. vidusskola, Dobeles Valsts ģimnāzija, Bauskas sākumskola.

Kurzemniekus pārstāvēs Ventspils 1. ģimnāzija, Ventspils 4. vidusskola, Liepājas Centra sākumskola un Talsu 2. vidusskola, savukārt vidzemniekus – Valmieras Valsts ģimnāzija, Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskola, Lubānas vidusskola, Cēsu 2. pamatskola, Mālpils internātpamatskola, Madonas pilsētas 1. vidusskola un Sērmūkšu pamatskola.

Mācībām varēja pieteikties skolu komandas četru cilvēku sastāvā, kurā ietilpst trīs skolotāji un direktors. Skolas reģistrācijas anketa un radošais uzdevums bija jāiesniedz programmas organizatoriem līdz 2013. gada 25. novembrim. Ludzas pilsētas ģimnāzijas komanda, kas veidoja pieteikumu un radošo darbu ir direktore Dzidra Dukšta, Vija Zavadska, Ineta Misāne, Inese Gorbunova, Laila Budreviča, 12. a klases audzēkne Anta Nikonova.

Skolotāju digitālās apmācības programma ir jau otrā “Samsung” izglītības iniciatīvas aktivitāte Latvijā. Šovasar Valmierā notika vasaras nometne, kurā 15 skolotāji un 15 skolēni no visas Latvijas profesionāļu vadībā apguva video, foto, animāciju un aplikāciju veidošanu un radīja digitālus mācību materiālus matemātikā, fizikā, bioloģijā, ķīmijā un informātikā. Plašāk par “Samsung” izglītības aktivitātēm var uzzināt mājaslapā www.skolanakotnei.lv un sociālajos tīklos.


Написать комментарий