L.Kozlovska: Baltkrievijas tūristi Latgali apmeklē ne tikai, lai apciemotu radus un draugus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūras „TAKA” rīkotā semināra gaitā Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Lolita Kozlovska pastāstīja par aktuālām tendencēm Latgales un Daugavpils novada tūrisma jomā.  

„Tūristu skaits salīdzinājumā ar 2012.gada tādu pašu laika posmu ir pieaudzis. Ja 2012.gadā Latgali apmeklēja vairāk nekā 800 cilvēku, tad, apkopojot informāciju par pārdoto biļešu skaitu, tūrisma jomā strādājošo uzņēmēju datus, Centrālās statistikas pārvaldes informāciju, konstatējām, ka šogad reģionu apmeklēja vairāk nekā miljons tūristu. Šī tendence ir vērojama arī Daugavpils novadā”, teica L.Kozlovska.

Pēc viņas vārdiem, Daugavpils novada TIC potenciālie ceļotāji un tūristi vēršas par 15% biežāk, pat pēc tūrisma sezonas beigām Centrs apkalpo 10-12 cilvēkus dienā.

„Runājot par to, kuru valstu tūristi apmeklē mūsu reģionu, jāatzīmē, ka salīdzinājumā ar pērno gadu ārzemju tūristu skaits ir samazinājies aptuveni par 2 000 cilvēkiem. Taču ir pieaudzis vietējo tūristu skaits”, paziņoja Daugavpils novada TIC vadītāja.

Latgali joprojām visbiežāk apmeklē tūristi no Krievijas (5243), Lietuvas (3652) un Polijas (1283). Šīm valstīm seko Zviedrija (1180), Vācija (1131), Baltkrievija (819), Lielbritānija (486), Igaunija (409) un Francija (146).

“Vērojama ar baltkrievu tūristiem saistītā pozitīva dinamika. Dažu gadu laikā sadarbojāmies ar šo valsti, kopīgi realizējam projektus, tostarp ar Vitebskas apgabalu, ja agrāk galvenais baltkrievu tūrista mērķis bija apmeklēt radus un draugus, tad šogad cilvēki brauca pie mums atpūsties, apskatīt tūrisma objektus”, atzīmēja L.Kozlovska. 


Написать комментарий