Krievija atbalstīs jebkuru Ukrainas lēmumu 1

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

Krievija atbalstīs jebkuru Ukrainas izvēli, bet pēdējo nedēļu laikā Kijeva grib padziļināt sadarbību ar Maskavu.

Pirmais KF vicepremjers Igors Šuvalovs paziņoja, ka Maskava atbalstīs jebkuru Ukrainas lēmumu par sadarbību ar KF vai ES, tomēr uz šodienu Kijeva piedāvā tieši Krievijai ciešu rūpniecības kooperāciju, – ziņo telegraf.com.ua.

„Mēs domājam, ka Ukraina pati nosaka to statusu, kurš tai ir pieņemamāks: vai turpmāk Ukraina vadīs pārrunas ar Eiropas Savienību par brīvās tirdzniecības zonu, vai meklēs ciešākus ekonomiskos sakarus ar Krieviju”, – paziņoja I. Šuvalovs intervijā televīzijas kanālam „Krievija24”.

„bet tas, ko mēs novērojam pēdējo nedēļu laikā, ir tas, ka Ukrainas puse piedāvā mums dziļāku rūpniecības treku, nopietnus kooperācijas sakarus”, – atzīmēja I. Šuvalovs.

Viņš atgādināja, ka nesen vicepremjers Dmitrijs Rogozins apmeklēja Ukrainu. „Viņš (D. Rogozins) apmeklēja lielu uzņēmumu skaitu dažādos reģionos, un šodien mums no Ukrainas puses ir priekšlikums nopietni veidot rūpniecības kooperāciju”, – norādīja pirmais vicepremjers.

„Jebkurā gadījumā, lai kāds arī būtu Ukrainas lēmums, mums atbildīgi jāizturas pret šo valsti. Mums tā ir nopietns partneris. Un visu, kas attiecas uz rūpniecības kooperāciju, mēs jebkurā gadījumā atbalstīsim augstu tehnoloģiju nozarēs, raķešu, dzinēju, aviācijas tehnikas ražošanā un daudzās citās nozarēs, kuras mūs interesē”, – teica I. Šuvalovs.

Viņš atkal apstiprināja, ka Ukraina nevarēs pievienoties Muitas savienībai kaut kādā īpašā statusā. „Nav iespējams iestāties Muitas Savienībā nekādā speciālā formātā, kuru Ukraina sev meklēja”, – uzsvēra I. Šuvalovs.


Написать комментарий

Tas izskatās pēc atkāpšanās :-) Nav par vēlu?