DNMM šo gadu pabeigs ar izstādi no privātkolekcijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otro gadu pēc kārtas Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs rīko izstādes no mūsu pilsētnieku privātkolekcijām.

Pērn daugavpilieši aktīvi dalījās ar savām interesēm, pierādot, ka ir ļoti daudzpusīgi cilvēki un kolekcionē ļoti dažādas lietas: sākot ar patvāriem un gludekļiem un beidzot ar vardēm, kontracepcijas līdzekļiem un monētām. Minētos eksponātus no savām privātkolekcijām muzeja apmeklētājiem piedāvāja Žanna Kulakova, Dzintra Nikolajenko, Sarmīte Ķikuste, Nikolajs Pavlovičs, Larisa Koževņikova un Gunta Mālniece.

Aizvadītajā gadā bija daudz politisku notikumu, tādēļ savas privātkolekcijas piedāvāja paši pilsētnieki.

Minēto izstāžu tradīcija tiek turpināta: šā gada nogalē, otrdien, 17.decembrī, plkst.16:00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta floristikas darbu izstāde „Ziemassvētku noskaņojumā”.

Šoreiz izstādi piedāvā Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” floristikas pulciņa skolotāja Olga Sverčkauska un viņas audzēknes  –  Tatjana Voroņecka, Karīna Juhņeviča un Elvīra Nikolajeva. Izstādē varēs apskatīt dažādas kompozīcijas, pušķus, gleznas, panno, kolāžas, kuras ir izgatavotas no ļoti dažādiem dabas materiāliem. Iespējams, izstādes apmeklētājiem radīsies vēlme pašiem izgatavot ko interesantu un pārsteigt savus tuviniekus ar kādu oriģinālu vainagu vai pušķi.

Savukārt ceturtdien, 19.decembrī, plkst.15:00 muzejā notiks floristes O. Sverčkauskas meistarklase. Visi interesenti tiek aicināti apmeklēt to un iepazīties ar dabas krāsu, aromātu un asociāciju brīnišķīgo pasauli.


Написать комментарий