Igors Bēniņš: Vēlos tikties ar SIA «Labiekārtošana-D» vadītāju tiešajā ēterā un izkliedēt baumas par negodīgiem konkursiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, novembra sākumā beidzās pieteikumu iesniegšanas termiņš konkursā uz SIA „Labiekārtošana-D” vadītāja amatu.

Neskatoties uz to, ka amatam pieteicās 5 kandidāti, par atbilstošāko kandidatūru tika atzīts Sergejs Blagoveščenskis, kurš pēc iepriekšējā vadītāja Vjačeslava Krankala aiziešanas no amata bija uzņēmuma pagaidu vadītājs un piedalījās konkursā līdz ar citiem kandidātiem.

Pēc konkursa gaitas apraksta dažos vietējos plašsaziņas līdzekļos, portāla Gorod.lv redakcijā griezās viens no konkursa kandidātiem, kura vārds tika minēts publikācijā un kurš vēlas izkliedēt tajā izteiktos pieņēmumus un minējumus.

Igors Bēniņš, kurš ir dzimis Rēzeknē, bet tagad ir Daugavpils iedzīvotājs, nolēma piedalīties konkursā uz SIA „Labiekārtošana-D” vadītāja amatu, jo viņa iegūtā izglītība un darba pieredze atbilda konkursa nolikumā izteiktajām prasībām.

„Neņēmu vērā ieteikumus par to kas piedalīšanās konkursā ir bezjēdzīga, sagatavoju dokumentus, uzrakstīju pārdomātu un aktuālu uzņēmuma attīstības koncepciju, minot vairākus jauninājumus, kuru analogu Latvijā pagaidām nav.

Piemēram, ierosināju sniegt šādu pakalpojumu – uzkopt cilvēku kapus, kuru radi ilgu laiku dzīvo ārzemēs un viņiem nav iespējas atgriezties dzimtenē. Pēc pasūtījuma un par noteiktu gada maksu uzņēmuma darbinieki uzturētu kapus kārtībā, īpašajos datumos, piemēram, dzimšanas dienā vai nāves gadadienā uzliktu ziedus. Tas tiktu nofotografēts un nosūtīts radiem. Uzskatu, ka pakalpojums būtu pieprasīts un nestu peļņu.

Manā koncepcijā daudz uzmanības tika veltīts uzņēmuma līdzekļu taupīšanai. Piedāvāju pāriet uz dīzeļdegvielas izmantošanu, ieviest navigācijas sistēmu, uz uzņēmuma bāzes izveidot spectehnikas remonta darbnīcu.

Kā variantu ierosināju nelielas atkritumu pārstrādes rūpnīcas izveidošanu, kas izmantotu hidrolīzes metodi un rezultātā iegūtu siltumu. Rūpnīcas izveide izmaksātu trīs reizes lētāk, nekā iespējamas soda sankcijas, laužot līgumu ar firmu „Batergo”. Ņemot vērā sadzīves atkritumu daudzumu, ar siltumu varētu nodrošināt pusi Daugavpils, bet izstrādāto elektrību varētu izmantot siltumnīcās. Vārdu sakot, divi zaķi ar vienu šāvienu”, paskaidroja I.Bēniņš.

Neskatoties uz to, ka visi nepieciešamie dokumenti tika iesniegti laikā un, ņemot vērā konkursa prasības, viņam vajadzēja saņemt maksimālo punktu skaitu, uz pārrunām I.Bēniņš netika aicināts. Vēloties tikt skaidrībā ar situāciju, viņš griezās Konkursa komisijā un kā paskaidrojumu saņēma trīs versijas:

„Pirmā versija – es tomēr piedalījos darba intervijā, kaut arī pierādīju pretējo, jo pārrunu dienā atrados ārpus Latvijas.

Otrā versija bija saistīta ar to, ka man neesot apliecības par valsts valodas pārvaldīšanu, jāsaka, esmu pabeidzis vidusskolu, kurā mācību valoda bija latviešu valoda.

Saskaņā ar trešo versiju, manis iesniegtajos dokumentos nebija CV, taču netika ņemts vērā, ka mana motivācijas vēstule to atspoguļoja.

Esmu labi pazīstams ar SIA „Labiekārtošana-D” vadītāju Sergeju Blagoveščenski un cienu viņu. Ja vienā no pilsētas portāliem netiktu ievietota publikācija, es pie šī jautājuma neatgrieztos, bet pēc publikācijas ievietošanas vēlos izteikt savas domas.

Esmu pārliecināts, ka varēju ieņemt pašvaldības uzņēmuma vadītāja amatu. Man ir labi zināma Dzīvnieku patversmes darba specifika, jo savulaik izveidoju analoģisku patversmi. Man ir bagāta pieredze parku un dārzu uzturēšanas organizācijā, man ir zināma darba ar zāģi, krūmgriezēju un citu šāda veida tehniku specifika, pasniedzu kursus, apmācot strādāt ar šo tehniku.

Esmu ekonomikas maģistrs, un dažus gadus biju vienas no Latgales lielāko būvfirmu finanšu direktors, aptuveni 10 gadus strādāju par sabiedrisko vides inspektoru. Pilsētas labiekārtošana ir saistīta arī ar dzīvojamo fondu, un man ir pieredze arī šajā jomā.

Taču no Daugavpils pilsētas domes saņēmu izpilddirektora A.Kursīša parakstīto vēstuli, kurā bija teikts, ka nekādu pretenziju pret manis iesniegtajiem dokumentiem neesot, man ir daudz priekšrocību, bet es nederu valdes locekļa amatam.

Tiesā es negriezīšos, bet, lai izkliedētu baumas par negodīgiem konkursiem, kurus rīko pilsētas dome, un dažu plašsaziņas līdzekļu angažētību, vēlos piedāvāt Blagoveščenska kungam tikties televīzijas Dautkom tiešajā ēterā, kurā katrs no mums izklāstīs savu uzņēmuma attīstības koncepciju, un kopā apspriedīsim tās.

Koncepcijas specifika paredz skaidru argumentu izklāstu, tādēļ uzstāju, lai dialogs notiktu valsts valodā – valodā, kurā koncepcijas tika izstrādātas. Zinot par vietējās televīzijas formātu, varu piedāvāt S.Blagoveščenskim profesionālā tulka palīdzību. Ja pašreizējais uzņēmuma vadītājs atteiksies no mana priekšlikuma, secinājums ir acīmredzams”, uzskata I.Bēniņš.

Tagad atliek gaidīt SIA „Labiekārtošana-D” vadītāja atbildi. Portāls Gorod.lv sekos līdzi notikumu gaitai. 


Написать комментарий