P. Savostjanovs pastāstīja par Direktoru un uzņēmēju padomes darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv kļuva zināms, uz šodienu Direktoru un uzņēmēju padome strādā pie divu lielu projektu realizācijas, kā arī turpina konsultēt uzņēmējus un zemniekus ar mērķi veicināt viņu darbības attīstību. 

Par to portāla Gorod.lv korespondentam pastāstīja Direktoru un uzņēmēju padomes vadītājs Pjotrs Savostjanovs.

„Patlaban Baltkrievijā tiek izstrādāta interesanta MTZ traktoru remonta programma. Ja mēs agrāk no Baltkrievijas saņēmām tikai jaunus traktorus, tad pašreiz baltkrievi ir gatavi gan iekšējam tirgum, gan mums remontēt traktorus, kurus zemnieku vairākums izmanto jau vairāk nekā 20 gadus. Tā, Minskas traktoru un Vitebskas motoru remonta rūpnīca nolēma veikt MTZ traktoru remontu un atgriezt tos darbā, pārdodot mums atremontēto tehniku, protams, to cena būs zemāka nekā jaunu traktoru cena, tādēļ MTZ traktori būs pieejamāki mūsu zemniekiem.

Es piedalos pārrunās par to, ka mūsu Daugavpils novada zemniekiem būtu interesanti atremontēt savus traktorus, nevis pirkt remontētos Baltkrievijas traktorus. Direktoru un uzņēmēju padomes sastāvā ir uzņēmumi, kuri ir gatavi nodarboties ar šī procesa organizāciju. Patlaban programma atrodas stadijā, kurā Baltkrievijas puse lēš savu pakalpojumu cenu.

Cits projekts, ar kuru mēs patlaban nodarbojamies, ir jauna pieeja ceļu remontam, turklāt ne tikai lauku ceļu remontam. Es iepazinos ar uzņēmuma pārstāvi, kurš jau izremontēja vairākus ceļus. Šī jaunā Amerikas tehnoloģija paredz, ka veco ceļu ar dārgas speciālas tehnikas un piedevu palīdzību, var atremontēt īsā termiņā, apmēram 5 – 7 km diennaktī. Tas var būt ļoti interesanti gan Latgalei, gan mūsu pilsētai, jo pilsētā ir daudz mikrorajonu, piemēram, Jaunā Forštate, Grīva, Judovka, kuros ir daudz neremontētu ceļa posmu”, – pastāstīja P. Savostjanovs.

Kā atzīmēja P. Savostjanovs, par tādām pašām naudas summām, kuras izdala ceļu asfaltēšanai, var atremontēt divas reizes vairāk ceļu, turklāt segumu, kuram dod 5 gadu garantiju, var pielīdzināt asfalta segumam.

„Protams, mēs cenšamies atbalstīt uzņēmējus, ja viņi grib realizēt kādu projektu. Piemēram, viens no uzņēmumiem, kurš sadarbojas ar Direktoru un uzņēmēju padomi, nodarbojas ar kūdras brikešu pārdošanu pilsētā, tai skaitā, sadarbojoties ar mani, viņi varētu panākt tirgū labas cenas. Turklāt mē4s esam gatavi sniegt palīdzību citiem uzņēmējiem, kuri vērsīsies pie mums”, – atzīmēja Direktoru un uzņēmēju padomes vadītājs.

Savukārt uz Gorod.lv korespondenta jautājumu par padomes darba plāniem, P. Savostjanovs atzīmēja, ka pastāv tādi projekti, par kuriem MIL vēl ir pāragri ziņot. 


Написать комментарий