Autobusu pārvadājumus nodos AS «Tramvaju uzņēmums»; N.Petrova un R.Strode aicināja domāt loģiski

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

5.decembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē tika skatīti trīs lēmumu projekti par pasažieru pārvadājumu organizāciju pilsētas teritorijā, tomēr par diviem lēmumiem netika balsots, bet apstiprinātais lēmums pilsētas pārvadājumu jautājumā skaidrību neieviesa.

Pēc Pētera Dzalbes ierosinājuma šī gada martā pieņemtais lēmums par SIA „Daugavpils autobusu parks” reorganizācijas procesa sākumu pagaidām netiks atcelts. Deputātiem paziņoja, ka lēmums varētu noderēt nākamā gada pavasarī. Lēmums par AS „Tramvaju uzņēmums” nosaukuma maiņu uz „Daugavpils satiksme” arī tika noņemts no balsošanas.

Vienīgais deputātu šajā sakarā pieņemtais lēmums paredz, ka ar uzņēmumu „Daugavpils satiksme” („Tramvaju uzņēmums”) tiks noslēgts līgums par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu, atļaujot uzņēmumam minēto pakalpojumu sniegt no 2014.gada 1.janvāra.

Atgādināsim, ka autobusu pārvadājumu funkcijas nodošana pašvaldības uzņēmumam ir saistīta ar to, ka pašvaldība nevēlas nodot šo funkciju, izsludinot atklātu konkursu. Savukārt atstāt funkciju AS „Autobusu parks” pārziņā nav iespējams, jo, piedaloties konkursā, uzņēmums pretendē arī uz pārvadājumu veikšanu rajona mērogā, tādēļ nevar slēgt līgumu par pilsētas pārvadājumiem.

Sakarā ar pilnas informācijas par ieplānoto reorganizāciju trūkumu deputātei Ritai Strodei bija radušies vairāki jautājumi. R.Strode, kurai ir liela pieredze darbā pašvaldībā, jautāja, kā notiks šis process, kāpēc deputātiem nav iesniegta koncepcija un kāpēc reorganizācija netika veikta agrāk. Tomēr skaidru atbilžu viņa nesaņēma: pilsētas vadība apliecināja vien to, ka viss būs labi.

Lai pārliecinātu klātesošos apstiprināšanai virzītā lēmuma pareizībā, Jānis Lāčplēsis un Pēteris Dzalbe uzdeva dažus jautājumus Juridiskā departamenta vadītājam. No paskaidrojumiem varēja secināt, ka pārvadājumu veikšanas tiesības pašvaldības uzņēmums iegūs 2014.gada 1.janvārī, tomēr jāņem vērā, ka potenciālie pretendenti, kuri vēlas sniegt pakalpojumu, var griezties tiesā, jo konkurence šajā jomā ir liela.

Deputātei Natālijai Petrovai radās jautājums sakarā ar faktu, ka AS „Tramvaju uzņēmums” nosaukums netika mainīts uz „Daugavpils satiksme”, bet faktiski pieņemtais lēmums paredz pasažieru pārvadājumu veikšanas funkcijas nodošanu neesošajam uzņēmumam. J.Lāčplēsis paskaidroja, ka uzņēmuma nosaukums tiks mainīts nedaudz vēlāk, bez deputātu lēmuma. Tādējādi deputātiem piedāvāja balsot par lēmumu, kurā iekļauts jauns nosaukums, kas vēl nav apstiprināts vai tiks apstiprināts ar atpakaļejošo datumu. J.Lāčplēsis tomēr piekrita N.Petrovas teiktajam un ierosināja līdz sēdei negrozīt AS „Tramvaju uzņēmums” nosaukumu.

Rezultātā Finanšu komitejas deputāti pieņēma lēmumu par autobusu pārvadājumu veikšanas funkcijas nodošanu AS „Tramvaju uzņēmums”. Minēto pakalpojumu AS „Tramvaju uzņēmums” sniegs no 2014.gada 1.janvāra. 


Написать комментарий