Ārsti nevar palīdzēt pacientei, kura pastāvīgi nonāk grūtniecības stāvoklī ēšanas laikā

foto: dailymail.co.uk
foto: dailymail.co.uk

19 gadus vecā jaunatne nostādīja ārstus strupceļā: speciālisti nevar palīdzēt pacientei, kuras vēders uzpūšas līdz neiespējamiem izmēriem pēc katras ēdienreizes.

Redzot ārstu bezspēcību, pacienta sāka līdzekļu vākšanu, lai grieztos pie privātiem speciālistiem.

2012. gada oktobrī Aberdinas pilsētas slimnīcā griezās 15 gadus vecā Reičela Hārlija, kura slimo ar neparastu slimību. Tiklīdz meitene apēd nelielu ēdiena daudzumu, viņas vēders palielinās, un viņa izskatās kā sieviete 9. grūtniecības mēnesī.

Pēc daudzajiem izmeklējumiem 2013. gada sākumā ārsti beidzot noteica diagnozi: vēdera dobuma saaugumi (saistaudu joslas, kuras atrodas starp blakus orgāniem).

Ķirurgi veica operāciju, pēc kuras Reičela jutās daudz labāk, tādēļ viņu izrakstīja no slimnīcas.

Kolīdz meitene atsāka apģērbu veikala administratores darbu, patoloģijas simptomi atkal parādījās, – ziņo fedpost.ru.

„Ārsti izoperēja saaugumus, kuri neļāva kustēties iekšējiem orgāniem, un mana dzīve kļuva fantastiska: es varēju ēst, atgriezos mājās, sāku strādāt un ar nepacietību sāku gaidīt atgriešanos koledžā, kurā es apmeklēju fotografēšanas kursus. Bet mans prieks neturpinājās ilgi – drīz mans vēders sāka atkal uzpūsties, – stāsta viņa. – Tādēļ 8 nedēļas pēc izrakstīšanās man nācās atgriezties slimnīcā. Tiklīdz es paēdu slimnīcas ēdamistabā, es pārvēršos par grūtnieci un kāds noteikti interesējas, kādā grūtniecības mēnesī es esmu. Šādos brīžos es vienmēr apmulstu un dažkārt varu samelot. Tās ir briesmīgas sajūtas”.

Pēc atkārtotās hospitalizācijas ārsti veica dažādus testus un skenēšanu, bet tā arī nespēja nozīmēt 19 gadus vecajai pacientei ārstēšanu. Speciālisti izskatīja atkārtotas operācijas iespēju, bet pēc tam atteicās no šī lēmuma, baidoties pasliktināt situāciju.

„Diemžēl patlaban mēs esam atgriezušies pie izejas punkta. Speciālisti domā, ka saaugumi izveidojās atkal un kļuva par zarnu trakta, kuņģa, žultspūšļa un dzimumorgānu bojājumu iemeslu. Es nespēju normāli lietot uzturu un tagad pārvietojos tikai invalīdu ratiņos. Man nācās atteikties no foto kursiem, kā arī no vietas Londonas universitātē, Es pērku apģērbus, bet nespēju tos pielaikot, jo pēc ēšanas mans vēders kļūst milzīgs. Mana ticība ārstiem ir zudusi”, – ar skumjām atzīstas Reičela.

Nesen jauniete paziņoja par nodomu ārstēties pie privāta Londonas speciālista, un šim mērķim uzsāka līdzekļu vākšanu. Dāsnie draugi un meitenes ģimene pirmie atsaucās uz viņas aicinājumu, divu dienu laikā savācot 2000 sterliņu mārciņas.

Kad Reičelai izdosies savākt 4000 sterliņu mārciņu, viņa varēs apmaksāt ārstēšanos pie profesionāļa. 


Написать комментарий