Daugavpils māksliniece Ziemassvētku priekšvakarā aicina noticēt brīnumam un Salavecim

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tiek uzskatīts, ka Ziemassvētkos un Jaunajā gadā piepildās viskvēlākās vēlēšanās. Galvenais ir ticēt, tad sapņi noteikti piepildīsies.

Tāpat domā arī Daugavpils māksliniece un fotogrāfe Sandra Poplavska (Sanri). Ceturtdien, 5.decembrī, Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta viņas izstāde „Es ticu”.

Šai ekspozīcijai māksliniece piemeklēja šādus vārdus: „Es ticu: mēs varam vairāk, nekā domājam... viss notiek tikai uz labu... ka ir brīnumi... un ir Ziemassvētku vecītis...”. Viņas darbi vienmēr ir oriģināli un pārsteidzoši. Daudzi atceras kādas viņas personālizstādes tēlus – simpātiskus seskus.

Sandrai ir 32 gadi, viņa ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu konceptuālajā glezniecībā. Bakalaura grādu ieguva Daugavpils Universitātes Mākslas un mūzikas fakultātē.

Izstādēs piedalās gandrīz 10 gadus. Viņas gleznas papildinājušas dažādas privātkolekcijas Latvijā un ārzemēs. Sandra darbojas abstrakcionisma stilā, izmantojot dažādus elementus.

2011.gadā Sandra pārstāvēja Daugavpili, piedaloties 7.Marka Rotko plenērā.

Patlaban māksliniece nodarbojas ne tikai ar glezniecību, bet arī fotogrāfiju, keramiku, instalāciju un video veidošanu, strādā par fotogrāfu studijā „3 KM”.

Visi izstādītie darbi tiks piedāvāti izsolei, kas Marka Rotko mākslas centrā notiks Ziemassvētku priekšvakarā. Par iegūtajiem līdzekļiem tiks iegādātas Ziemassvētku dāvanas Daugavpils bērnu nama bērniem. Izsoles sākumcena 5 Ls. 


Написать комментарий