Krievijā piedāvā pedofilus tiesāt ar mūža ieslodzījumu

foto: chinahorizontours.ru
foto: chinahorizontours.ru

Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kurš paredz stingrāku sodu pedofiliem.

Par izvarošanu un seksuāla rakstura noziegumiem šādiem noziedzniekiem piedāvā piespriest mūža ieslodzījumu, ja šādas darbības nodarīja smagus veselības kaitējumus vai mazgadīgā nāvi, raksta „Krievijas avīze”. 

„Neskatoties uz būtiskām izmaiņām kriminālajā likumdošanā, kuras tika pieņemtas pēdējos gados un būtiski palielināja sodu par šādiem noziegumiem, pagaidām neizdodas pārvarēt seksuāla rakstura noziegumu pret mazgadīgajiem pieauguma tendenci”, – pastāstīja viena no likumprojekta autorēm, Valsts domes Ģimenes, sieviešu un bērnu jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietniece Irina Sokolova.

2011. gadā tika fiksēti gandrīz 2 500 mazgadīgo izvarošanas fakti, 2012. gadā – jau 3185. daudzi gadījumi tā arī palika nereģistrēti, sūkstās deputāti.

Taisnīguma dēļ jāatzīmē, ka arī šodien par pedofiliju noziedznieki var saņemt mūža ieslodzījumu, bet viss ir atkarīgs no tiesas lēmuma. Ja labojumi tiks pieņemti, noziedzniekiem vienkārši nebūs izredžu uz iecietību, – ziņo top.rbc.ru.

2012. gada decembrī Krievijas Augstākā tiesa atzina par labu citu sankciju pret pedofiliem – izolāciju uz visu mūžu. Tagad noziedzniekus var izsūtīt uz speciālām kolonijām – apmešanās vietām, kurās viņiem būs jāpavada 10 – 20 gadus Iekšlietu ministrijas un FDCS uzraudzībā.

Eksperti juvenīlās justīcijas jomā piedāvā Krievijas likumdevējiem pārņemt ASV pieredzi, kurs pedofili pārvietojas ar elektronisku aproci, kura policijai rāda viņu atrašanās vietu.


Написать комментарий