Daugavpils gaida svētkus: drīz iedegs galveno pilsētas egli un sāks darboties Rūķu namiņš

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, piektdien, 6.decembrī, Daugavpils centrālajā laukumā tiks iedegta galvenā pilsētas egle.

Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska paziņoja, ka egle tiks iedegta plkst.17:30. Kā parasti Vienības laukumā ieradušos interesentus gaidīs dažādi pārsteigumi, tostarp, jautrs koncerts, Ziemassvētku tirdziņš, monētu kalšana un tikšanās ar burvju namiņa iemītniekiem – rūķiem.

Rūķu namiņu no plkst.12:00 līdz 19:00 varēs apmeklēt līdz pat Vecajam Jaunajam gadam – 14.janvārim. Brīvdienās namiņā darbosies mūsu pilsētas kultūras centru un kultūras biedrību radošās darbnīcas, bet, sākot ar Ziemassvētkiem, šeit būs sastopams arī Salavecis.

Otrajos Ziemassvētkos, 26.decembrī, Vienības laukumā notiks Masku parāde, kurā piedalīsies Daugavpils skolu skolēni, gājiens dosies pie Ledus halles, kur bērnus gaidīs gaismas šovs un iespēja bezmaksas apmeklēt Ledus halli.

Izklaides programma paredz iespēju pavizināties ar zirgiem, jo nākamais gads ir veltīts šim dzīvniekam, tāpat daugavpilieši un pilsētas viesi varēs atzīties Daugavpilij mīlestībā, izveidojot sirdi no sarkanajām svecēm.

Jaungada naktī daugavpiliešus gaida svētku uguņošana un diskotēka zem klajām debesīm. Tiesa, pēc E.Kleščinskas vārdiem, diskotēka notiks, ja to ļaus laikapstākļi. „Ziemassvētku un Jaungada priekšvakarā nevienam nebūs garlaicīgi, jo tiek izstrādāts liels svētku pasākumu plāns, kas apvieno gan kultūras, gan izglītojošos, gan labdarības pasākumus. Informācija būs pieejama internetā”, paskaidroja Kultūras pārvaldes vadītāja.


Написать комментарий