Kalupes pamatskolā skolēnus apmācīs pēc talantīgajiem bērniem domātās programmas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu talantu attīstīšanu Kalupes pamatskola sadarbībā ar fondu „ASNI” un Izglītības iniciatīvu centru uzsāka projekta „ASNI” realizāciju.

Kalupes pamatskolas projekta koordinatore Sanita Cirse paziņoja portālam Gorod.lv, ka projekta mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu talantu attīstīšanu, balstoties uz bērnu dabīgo spēju, potenciālu un radošo izpausmju agrīnu diagnosticēšanu un attīstīšanu, tādēļ 15 projekta koordinatori no visas Latvijas Rīgā piedalījās skolotāju koordinatoru apmācīšanas seminārā.  

„Patlaban tiek realizēts projekta sagatavošanas posms – tiek plānotas aktivitātes un veidotas mērķa grupas. Nodarbībās tiks pasniegtas gan humanitārās, gan eksaktās zinības. Neskatoties uz to, ka šobrīd tiek izmantota diferencētā pieeja, un īpaša uzmanība tiek veltīta apdāvināto skolēnu potenciāla attīstībai, projekta ietvaros plānots veicināt skolēnu kritisko domāšanu, kreativitāti un pašrealizāciju”, pastāstīja Sanita Cirse.

Projekts „ASNI” aptver 15 vispārizglītojošās iestādes no dažādiem Latvijas reģioniem, katra no mācību iestādēm meklē sponsoru, lai organizētu ārpusklases pasākumus.

Par projekta rezultātiem varēs spriest mācību gada beigās, kad programmas realizēšana tiks pabeigta, tomēr Kalupes pamatskolas pedagogi ir pārliecināti, ka ar vienu talantu nepietiek, bērnu spējas ir jāattīsta. 


Написать комментарий