Dambja remontdarbiem Daugavpilī būs nepieciešami papildus 55 tūkst. latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Dambja nostiprināšanai gar Daugavas ielu papildus no pilsētas budžetā iedalītajam 109 984,01 latam būs nepieciešami vēl 54 976,55 lati, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Pirmo Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) izsludināto konkursu par dambja remontu uzvarēja firma „VRG PROFIL”, kura šā gada rudenī uzsāka remontdarbus. 25.novembrī Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā tika ievietota informācija, ka minētā firma veiks arī papilddarbus.

KSP Tehniskās nodaļas vadītājs Vadims Semoņenko paskaidroja portālam Gorod.lv, ka iepirkums par papilddarbu veikšanu netika izsludināts, jo saskaņā ar likumu, ja papilddarbu izmaksas ir 50% no sākotnējā līguma summas, darbu pasūtītājs var veikt mutisku procedūru un noslēgt līgumu par papilddarbu veikšanu.

V.Semoņenko paskaidroja, ka papilddarbu nepieciešamība kļuva skaidra pēc ieplānoto darbu uzsākšanas: pēc augu kārtas noņemšanas tika konstatēts, ka dambis atrodas daudz sliktākā stāvoklī, nekā bija domāts.

Patlaban darbi tuvojas noslēgumam, pamatdarbi tiks veikti šogad, nākamgad atliks pabeigt nelielu darbu daļu, paziņoja V.Semoņenko, piebilstot, ka pilsētas dambim ir 180 gadi, un pienācis laiks to remontēt.

Atgādināsim, ka pilsētas dambis cieta pēdējo gadu pavasara plūdu laikā. Veicot dambja atjaunošanas darbus, sākumā no dambja nostiprināšanas novāca akmeņus, pēc tam izveidoja smilšu uzbērumu, noblietēja to un atkal izveidoja nostiprinājumu no akmeņiem. Darbi tiek veikti 300 metru garajā posmā, no Parādes ielas uz cietokšņa pusi. Nostiprinājuma defektu kopplatība ir aptuveni 700 m2. 


Написать комментарий