Pagājušā gadsimta 20. gadu noziedznieki neatpaliek no mūsdienu modes stila

foto: hht.net.au
foto: hht.net.au

Nē, mēs nemaz neatbalstām slepkavības, vardarbību un zādzības. Bet mēs esam pieraduši saskatīt labāko pat cilvēkos, kuri pēc augstās morāles sapratnes to nepelna.

Šīs dažādu Austrālijas noziedznieku fotogrāfijas ir atrastas Sidnejas Justice and Police Museum arhīvos. Bet tās ir uzņemtas cietumos un izmeklēšanas izolatoros, nevis modes žurnāliem. Liekas, ka, pirmkārt, nofotografētie vīrieši pavisam nav satraukti par savu likteni un ar smaidu skatās kadrā. Otrkārt, neskatoties uz visām problēmām ar likumu, morāli un tikumību, viņi izskatās labāk par daudziem no tiem, kuriem nav šādu problēmu, – vēsta style.rbc.ru.

Viljams Stenlijs Mūrs. Narkodīleris, bet kā mirdz kurpes. 1925. gada maijs.

Alberts Stjuarts Uarnkins un Ādolfs Gustavs Beitlers. Mēģināja izvarot nepilngadīgo. Mūsu uzmanības fokusā – oversize žaketes. 1920. gada oktobris.

Tomass Kreigs, Raimonds Nīls aka „Gefni Bandīts”, Viljams Tomsons un FB Vilsons. Aizturēti par veikala aplaupīšanu. Bet pat Nīla salauztā roka nepadara kompozīciju par neelegantu. 1928. gada janvāris. 

Harijs Kroufords, precīzāk Jevgeņija Falleni. Sieviete ar pseidonīmu (par pārējo vēsture klusē), kura apprecējās ar Enija Birketa atraitni, un pēc kāda laikā izrēķinājās ar viņu pēc tam, kad viņas sieva uzzināja par „Hariju” kaut ko interesantu. Balva par uzticību „sievietes tēlam vīrieša kostīmā” par ārkārtas situācijā. 1920.

Džozefs Mesendžers. Sākumā nozaga kurpes un mēteli no armijas noliktavas uz summu 29 mārciņas 3 šiliņi, pēc tam vēl daudz ko. Bet bikses ar atlokiem atkal ir modē. 1922. gada februāris.

De Grassi un Edvards Daltons. Algotie slepkavas ar gludinātām kreklu apkaklēm. Apmēram 1920. gads.

Viljams Kehils. Par ko apcietināts, nav zināms, bet cik interesanta kaklasaite. 1923. gada jūlijs.

Džuzepe Fiori. Seifu uzlauzējs. Interesants risinājums ar siksnu. 1924. gada augusts.

Džons Volters Fords un Osvalds Klaivs Nešs. Aizturēšanas iemesli nav zināmi, bet abi izskatās nevainojami. 1921. gada jūnijs.

Ernests Džozefs Koffi. Žakete nedaudz par garu un šauru, bet par taurenīti un platmali viņam to var piedot. 1922. gada jūnijs.

Ernests Džeimss Montegjū. Kārtīgas ūsas un punktaina kaklasaite – lieliska izvēle ne tikai tiem, kuri nolēmuši pārkāpt svītru. 1922. gada jūnijs.

Volters Keogs. Kabatzaglis. Nav izslēgts, ka šis kadrs nonāca policijas arhīvā nejauši un vēsturiski tika uzņemts modes žurnālam. Vai arī Volteram bija stilists, kuru apcietināja kopā ar viņu. 1922. gada februāris.

Tomass Beds. Piekukuļoja lieciniekus un fotogrāfijā atteicās atvērt acis, kas starp citu tēlam piešķīra tikai šarmu. 1928. gada novembris.

Mastermans Tomass Skorindžs. Uzlauzējs. Par kaklasaites izšuvumu var piedot pat apnēsātās žaketes izskatu. 1922. gada novembris.

Patriks Railijs. Naudas viltotājs. Eleganta platmale. 1924. gada augusts.

Alfrēds Džons. Banānveida bikšu valkāšanu kopā ar žaketi viņš ir labāk apgubis nekā morāles normas. 1922. gada aprīlis.

Valters Smits. Zādzība ar ielaušanos. Mazliet līdzīgs Majakovskim un labi izskatās. 1924. gada decembris.

Simpātiskais Sīds jeb Sidnejas Grānts, zaglis. Efektīva atturīguma cienītājs. 1921. gada oktobris.

Hamptons Hirmašs, Kornēliuss Džozefs Kivils, Viljams Tomass O’Braiens un Džeimss O’Braiens. Laupītāju banda, kura gludina platmaļu lentas. Apburoša kompozīcija – divi ar tauriņiem, divi – ar kaklasaitēm. 1920. gada jūlijs.

Frederiks Edvards Dēviss, laupītājs un slepkava. Un pat tualetes kabīnes fonā nevar novērst uzmanību no Frederika lieliskās prasmes apvienot neapvienojamo – taurenīti, kardigānu, kostīmu un neizdibināmo sejas izteiksmi. 1921. gada jūlijs.

Herberts Elliss. Uzlauzējs un zagto mantu uzpircējs. Novalkātā uzvalka valkāšana ar šādu elegantu nevērību pelna uzmanību. Bet krekla svaigumu var apskaust par to vairākums, kuri katru rītu lauza galvu par dress kodu. Apmēram 1920. gads.

A. Fitčs. Zaga automobiļus mafijai. Žokejcepure izskatās drosmīgi un interesanti uz platmaļu pārsvara fona.


Написать комментарий