Pirms Sarkanā Krusta projekta atbalstīšanas J. Lāčplēsis pieprasīja papilddatus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes Sociālās komitejas un Finanšu komitejas deputāti atbalstīja ideju piedalīties projektu konkursā ar projektu „Mēs dzīvojam kopā mūsu valstī”, tomēr bez debatēm deputāti šoreiz neiztika.

Šī projekta vadošais partneris ir Latvijas Sarkanais Krusts, partneri – Daugavpils novada pašvaldības un Daugavpils pašvaldība. Projekta mērķis ir uzlabot dažādu vecumu grupu pārstāvju dzīves kvalitāti, kuras ir pakļautas sociālās atstumtības riskam Latgales reģionā, piesaistot dalībai projektā nacionālo minoritāšu pārstāvjus un realizējot pasākumus, kuri veicina saliedētas sabiedrības attīstību.

Projekts paredzēts gadam, kopējās tā izmaksas sastāda Ls 78 079, pašvaldības līdzfinansējums – Ls 1 829. Projekts paredz mācīt latviešu valodu vecāka gadu gājuma, maznodrošinātiem cilvēkiem un jaunajiem vecākiem (30 – 40 cilvēkiem), mācīt Latvijas vēsturi un kultūru, 5 cilvēkus sagatavos naturalizācijas eksāmena kārtošanai. Tiek plānotas arī radošās nodarbības, kuras ir saistītas ar kultūru, sportu, vēsturi, lekcijas jaunajiem vecākiem, pilsoniskās līdzdalības lekciju cikls. Tāpat tiks organizēta 5 dienu nometne bērniem un jaunatnei.

Paskaidrojot vicemēram Pēterim Dzalbe, ar ko saistīts fakts, ka projekta realizācija tiks uzdota Jaunatnes departamentam, Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa paziņoja, ka projekta ideja ir uzlabot jaunatnes sadarbību ar citām vecuma grupām, tāpat departamentam ir nometņu rīkošanas un darba ar brīvprātīgajiem pieredze, kuru palīdzība šajā gadījumā var būt nepieciešama.

Izskatot lēmumu, kurš apstiprina pašvaldības gatavību kļūt par projekta realizācijas partneri, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis interesējās, vai nav pārāk augstas plānoto pasākumu izmaksas. Mēram paskaidroja, ka orientējošā tāme ir un tiks izsniegta deputātiem. Tāpat pēc J. Lāčplēša lūguma tautas kalpiem tika sniegta papildinformācija par to, ko projekta rezultātā iegūs pašvaldība, kādi pasākumi notiks Daugavpilī, kādas būs projekta plānoto pasākumu izmaksas un ilgums.

Atzīmējot, ka pēc viņa domām projekta pasākumi nav raksturīgi Sarkanajam Krustam, pašvaldības priekšsēdētājs kopā ar citiem deputātiem atbalstīja projektu.     


Написать комментарий