“Maxima” traģēdija: cilvēki veikala gruvešos miruši sekunžu laikā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Tiesu medicīnas eksperti, veicot ekspertīzes Zolitūdes veikala "Maxima" gruvešos mirušajiem, secinājuši, ka šie cilvēki miruši momentā, svētdien TV3 raidījumā "Nekā personīga" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Patologanatomi sekcijas veikuši 52 no kopumā 54 mirušo cilvēku līķiem, secinot, ka šie cilvēki miruši uzreiz, brīdī, kad viņiem uzkrita ēkas jumts. Tāpēc nav pamata šaubām par glābēju darbu un apgalvojumiem, ka citādāka rīcība būtu izglābusi kādu traģēdijas upuri.

Kozlovskis intervijā sacīja, ka glābēji notikuma vietā darīja un dara visu, kas ir viņu spēkos. Jautāts par pārmetumiem, kas izskanējuši saistībā ar ceļamkrānu iesaistīšanu darbos, Kozlovskis skaidroja, ka šādos gadījumos tos nodrošina pašvaldība. Notikuma vietā strādāja četri celtņi, kuri cēla smagās jumta konstrukcijas.

Pēc glābšanas darbiem atbildīgie dienesti izvērtēs izdarīto, taču Kozlovskis uzskata, ka glābējiem nebūs ko pārmest. Kozlovskis raidījumā solīja izmeklēt notikušo, lai vainīgie saņemtu sodu.

Šobrīd ir atlicis attīrīt 50 kvadrātmetrus sabrukušās ēkas. Kopumā iegruvuši bija aptuveni 1500 kvadrātmetri.

Jau vēstīts, ka ceturtdien vakarā Zolitūdē iegruva veikala "Maxima" ēkas jumts, paņemot 54 cilvēku dzīvības. Slimnīcās nonāca vairāki desmiti cilvēku. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.


Написать комментарий