Pasaulē visvecākā repere 98 gadu vecumā dodas pensijā

foto: ekrānuzņēmums no video
foto: ekrānuzņēmums no video

Reperei Grētai Segersonei tuvojas 99.šūpļa svētki, un nu viņa uzskata, ka beidzot ritmiskā deklamēšana jāmet malā. Grēta savu dziedātājas karjeru gan sāka tikai 2006.gadā.

Pagājušajā nedēļā sirmgalvi atzina par „Nedēļas zviedrieti”, un, šāda titula pavadīta, Segersone nolēmusi cieņpilni pamest skatuvi un pārtraukt beigt savas dziedātājas gaitas. 

„Karjeras sākumā es kā māksliniece uzstājos visādās pensionāru sanākšanās, dziedot krievu un vācu valodā,” Zviedrijas interneta vietnei „The Local” sacīja 98 gadus vecā Grēta, „taču tad manas vokālās spējas kapitulēja vecumam un es atteicos dziedāt, bet biedri visu laiku lūdzās, lai uzstājos. Man neatlika nekas cits kā sākt repot, jo to varēju izdarīt viegli”. 

Īsā laikā Segersone kļuva pazīstama ne tikai zviedru vietējo vecūkšņu vidū, bet arī internetā. Pēc tam, kad viņas rečetatīvus kāds ievietoja YouTube, sākās vecās dāmas slavas vilnis pasaules virtualitātē. Kāds puisis pat palūdzis Grētai parepot, braucot sabiedriskajā transportā! Arvien vairāk ļaužu novērtēja reperes unikalitāti, un aicināja viņu uzstāties kultūras namos, bibliotēkās un muzejos. 

Tomēr māksliniece izlēmusi, ka uzstāšanās Gēteborgas kultūras dienās 31.oktobrī bija lēdijas beidzamais priekšnesums. Tur viņa repoja kopā ar Zviedrijā visai populāru dīdžeju Matiasu. „Vai! Tie jaunie tagad repo tik ātri, ka nevar īsti saprast tekstu!” kritiskus vārdus jaunajiem repa dziedoņiem velta sirmmāmuļa. Grēta sapratusi, ka, lai gan prāts un sirds vēl kā jaunai, ķermenis un mēle netiek līdzi... Dejot kļuvis grūtāk, jo augums neklausa, un arī „mana balss ir jau 99 gadus veca”. 

„Esmu nogurusi un vairs publikas priekšā neuzstāšos,” nosaka Segersones kundze, kurai 99.dzimšanas diena gaidāma decembra mēnesī. 


Написать комментарий