Ventbunkers: Kritika attiecībā uz komplekso pakalpojumu līgumu nav korekta

foto: ventspils24.lv
foto: ventspils24.lv

Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas pārmetumi un kritika, kas vērsta pret AS Ventbunkers (VBU) par komplekso pakalpojumu sniegšanas līguma termiņu, neatklāj vairākus iemeslus, kāpēc VBU ir lēmis par labu līguma pagarinājumam tikai uz gadu, un tāpēc vērtējama kā izrauta no konteksta.

VBU pārstāvji norāda, ka nesenās tikšanās ar Vitol, kas kontrolē kompāniju AS Ventspils Nafta, pārstāvjiem mērķis bija vienoties par veiksmīgu abu kompāniju sadarbību nākotnē, kas dotu maksimālu labumu arī Latvijas valstij.

Tā kā šīs sarunas ir tikko sākušās, arī līguma termiņš ir viens gads, taču uzņēmums cer uz ilgtermiņa vienošanos nākotnē, ietverot arī minētā pakalpojuma līguma nosacījumus, norāda VBU pārstāvji. Tiek arī uzsvērts, ka, ņemot vērā sarunu sākuma stadiju un to konfidenciālo raksturu, VBU pārstāvji nevar sniegt papildus informāciju par sarunu nosacījumiem un konkrētākām niansēm.

VBU atgādina, ka arī agrāk, piemēram, 2007.gadā, šādi līgumi tikuši slēgti tikai uz 12 mēnešiem. Nekad iepriekš līguma darbības termiņš nav izraisījis diskusijas ne uzņēmumu starpā, vēl jo vairāk medijos.

Jau vēstīts, ka VBU ir izteicis neizpratni par Aivara Lemberga, kurš šoreiz uzstājies kā Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas valdes priekšsēdētājs, publicēto viedokli par pakalpojumu sniegšanas līgumu starp uzņēmumu AS Ventbunkers un SIA Ventspils nafta termināls.

Uzņēmums norāda, ka šādi publiski negatīvi paziņojumi nāk par labu tikai krimināli apsūdzētajam Aivaram Lembergam, kurš cenšas atgūt varu pār naftas biznesu un tā resursiem, ar kuru palīdzību varētu atgriezties agrākajās varas pozīcijās. Tieši tāpēc viņam ir ļoti svarīgi presē paust negatīvu viedokli pret pašreizējo kompāniju vadību un Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūru.

VBU var tikai izteikt vēlmi, lai turpmāk nenozīmīgas domstarpības starp uzņēmumiem netiktu risinātas ar preses starpniecību, kas radītu iespēju trešajām personām veidot savu publisko tēlu uz nopietnu un Latvijai nozīmīgu uzņēmumu rēķina.


Написать комментарий