Nikolaja ielas un vārtu atjaunošanas projektu plāno pabeigt līdz gada beigām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

14.novembrī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu par 110 828 latu iedalīšanu darbu pabeigšanai projektā, kura ietvaros plānots atjaunot Nikolaja ielu un tās apbūvi Daugavpils (Dinaburgas) cietoksnī.

Atgādināsim, ka par šo jautājumu tika daudz diskutēts Domes Finanšu komitejas sēdes laikā, jo daži deputāti nevarēja saprast, kāpēc par šiem darbiem nebija zināms agrāk.

Uz Finanšu komitejas locekļu jautājumiem Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins paskaidroja, ka Nikolaja vārtu un ielas rekonstrukcija tika uzsākta 2012.gadā, remontdarbi tika plānoti, pamatojoties uz 2008.gada informāciju. Šajā laikā tika veikti papildus pētījumi, ņemtas vērā speciālistu rekomendācijas, tādēļ kļuva zināmas dažādas nianses un radās nepieciešamība veikt neieplānotus darbus. Runa ir par jumta ierīkošanu virs Nikolaja vārdiem, esošās ietves paplašināšanu, plastikāta durvju un apšuvuma nomaiņu ēkā, kas atrodas Nikolaja ielā 7. Tāpat jāsaved kārtībā ēkas mitrās sienas.

Pieņemot gala lēmumu, kas ļaus slēgt līgumu ar firmu „Ditton Būve” un veikt nepieciešamos darbus, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis uzdeva jautājumu par to, vai restaurēti vārti būs labi un iepatiksies deputātiem. Pēc A.Mahļina apstiprinājuma un deputātu komentāriem par to, ka galvenais, lai vārti patiktu iedzīvotājiem, deputāti nobalsoja par līdzekļu iedalīšanu.

Tāpat deputātu lēmums paredz kredīta 110 828 latu apmērā ņemšanu no Valsts kases, kredīta termiņš – 20 gadi.

Pēc A.Mahļina vārdiem, būvnieki sola, ka darbi tiks pabeigti līdz gada beigām.


Написать комментарий