Latvija un Igaunija – vientuļo māšu valstis

foto: deti.mail.ru
foto: deti.mail.ru

Saskaņā ar ”Eurostat” datiem, Latvijā un Igaunijā ir visvairāk četrpadsmit gadu vecumu sasniegušu bērnu, kuri dzīvo nepilnās ģimenēs – Igaunijā tikai ar māti dzīvo 20,6% attiecīgā vecuma bērnu, bet Latvijā – 20,5%.

Savukārt vismazāk ģimeņu, kur četrpadsmit gadu vecumu sasnieguši bērni dzīvo tikai ar māti, ir Grieķijā un Maltā - tur mammas vienas audzina 3,9% pusaudžu, liecina nupat publiskotie "Eurostat" dati, kas atspoguļo ģimeņu situāciju 2011. gadā.

Latvijā un Igaunijā tikai ar māti dzīvojošo bērnu skaits vairāk nekā divas reizes pārsniedz Eiropas vidējo līmeni, kas ir 9,8%.

Attiecīgi Latvijā un Igaunijā ir arī zemākais tādu četrpadsmit gadu vecu bērnu īpatsvars, kurus audzina abi vecāki - pilnās ģimenēs aug 75,8% pusaudžu vecumu sasniegušo bērnu. 28 ES dalībvalstu vidējais rādītājs šajā jomā ir 85,9%, bet  Grieķijā, Kiprā, Maltā un Slovākijā pilnās ģimenēs augošo bērnu īpatsvars pārsniedz 90%. Arī 90,3% ES neietilpstošās Norvēģijas pusaudžu aug ģimenēs, kurās ir abi vecāki.

Augstākais tēvu vienatnē audzināto četrpadsmit gadu vecumu sasniegušu bērnu skaits ir Ungārijā un Zviedrijā, kur attiecīgi 4,1% un 3,5% minēto vecumu sasniegušu pusaudžu dzīvo nepilnās ģimenēs, kur vienīgais vecāks ir tēvs.


Написать комментарий