Pret apbedīšanas pakalpojumu kompleksu iestājušos daugavpiliešu viedokļi varētu tikt ņemti vērā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

14.novembrī Daugavpils pilsētas domes deputāti izskatīja ar zemesgabalu atsavināšanu saistītos jautājumus, un deputāts Aleksejs Nikolajevs ierosināja izslēgt no viena no lēmumiem punktu par zemesgabala Siguldas ielā 10E nodošanu atsavināšanai.

Deputāts paskaidroja portālam Gorod.lv, ka minētais zemesgabals atrodas Daugavpils Psihoneiroloģiskās slimnīcas teritorijā un uz tā ir pamestā ēka. Pirms kāda laika valsts interesējās par šo zemesgabalu, lai, iespējams, uzceltu morgu, tomēr tam domātais finansējums pagaidām nav piešķirts.

Pēc A.Nikolajeva domām, ar zemesgabala atsavināšanu būtu jāpagaida, jo to var izmantot savādāk. Piemēram, deputāts uzskata, ka zemesgabals varētu tikt piedāvāts uzņēmējiem, kuri plānoja viņiem piederošajā zemesgabalā Siguldas ielā 16B izveidot apbedīšanas pakalpojumu kompleksu.

Atgādināsim, ka minētā apbedīšanas pakalpojumu kompleksa būvniecības ieceres publiskā apspriešana, spriežot pēc deputātiem iesniegtiem dokumentiem, pagāja mierīgi, un cilvēki, kuri aizpildīja anketas, ieceri aizpildīja. Tomēr vēlāk kļuva skaidrs, ka tuvumā esošo dzīvojamo māju iedzīvotāji ir pret būvniecību, bet izteica savu viedokli nedaudz par vēlu – uzņēmējs jau ir saņēmis atļauju turpināt projektēšanas darbus.

Pēc Domes sēdes, kuras gaitā tika nolemts pagaidām neatsavināt pašvaldībai piederošo zemesgabalu Siguldas ielā 10E, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs paziņoja portālam, ka pie viņa esot griezušies daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Siguldas ielā iedzīvotāji, kuri nevēlas, lai viņu māju tuvumā notiktu apbedīšanas procesijas. Atbildot uz jautājumu, kā cilvēki skaidro to, kāpēc viņi neizteica viedokli agrāk un nepiedalījās būvniecības ieceres publiskajā apspriešanā, D.Rodionovs paziņoja:

„Man ir daudz jautājumu sakarā ar publisko apspriešanu. Kad notika apbedīšanas pakalpojumu kompleksa būvniecības ieceres apspriešana, jautājumu nebija, tādēļ deputāti nobalsoja par ieceri, jo uzskatīja, ka publiskā apspriešana noritējusi gludi. Vēlāk mums kļuva zināma cita informācija un pašlaik izskatām dažādus variantus, iespējams, būvniecības ierosinātājam tiks piedāvāts īstenot savu ieceri uz cita zemesgabala, kas atrodas tālāk no dzīvojamām mājām”.


Написать комментарий