Pret mākslinieku Pavļenski, kurš pienagloja savu sēklinieku maisiņu pie Sarkanā laukuma, ierosināja lietu 1

foto: liveinternet.ru
foto: liveinternet.ru

Pret mākslinieku Pāvelu Pavļenski, kurš pagājušajā svētdienā pienagloja savas ģenitālijas pie Sarkanā laukuma, ierosināta krimināllieta par huligānismu, piektdien paziņoja Maskavas policijas preses dienests.

Iepriekš tika ziņots, ka Pavļenskis, kurš ir pazīstams ar savām ekstravagantajām akcijām, noģērbās, apsēdās uz Sarkanā laukuma un ar garas naglas palīdzību pienagloja savu sēklinieku maisiņu pie bruģa. Akcija kopumā ilga pusotras stundas. Pēc tam vīrieti aizturēja un aizveda uz slimnīcu, kur viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība. No hospitalizācijas viņš atteicās. Uzreiz māksliniekam neizvirzīja nekādas apsūdzības, un viņš tika palaists brīvībā.

Vēlāk mākslinieks paskaidroja „perfomances” būtību: „Akciju var apskatīt kā mūsdienu Krievijas sabiedrības apātijas, politiskās indiferences un fatālisma metaforu. Nevis ierēdņu neierobežotā vara atņem sabiedrībai iespējas darboties, bet savu sagrāvju un zaudējumu fiksācija mūs arvien stiprāk pienaglo mūs pie Kremļa bruģa, veidojot no cilvēkiem apātisku statuju armiju, kuri pacietīgi gaida savu likteni”, – ziņo newsru.com.

Par šo faktu ierosināta krimināllieta pēc KF KK 213. panta (huligānisms).  Aizdomās turamais atrodas mājas arestā.

Tā nav pirmā Pavļenska „perfomance”, kas ir saistīta ar sevis mocīšanu un atkailināšanos. Tā, pēc sprieduma grupas Pussy Riot dalībniecēm viņš aizšuva savu muti, bet pirms vairākiem mēnešiem ieradās pie Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces kails un ietinies dzeloņstieplēs. Kā toreiz paskaidroja Pavļenskis, akcija ar nosaukumu „Liemenis” simbolizēja „cilvēka eksistenci represīvajā likumdošanas sistēmā, kurā katra kustība rada stingru likuma kustību, kura ieduras indivīda ķermenī”.


Написать комментарий

Nu galigi galigi traks-vai tad taa kads pret ko cinas?