Traģisko autobusa nolaupīšanu Norvēģijā sarīkoja sudāniešu bēglis 1

foto: Reuters/newsru.com
foto: Reuters/newsru.com

Vīrietis, kurš pirmdien centās nolaupīt autobusu Norvēģijā un nogalināja trīs cilvēkus, ir patvēruma meklētājs no Dienvidsudānas, kuru bija paredzēts izsūtīt no valsts, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aizdomās turamais vairākus mēnešus dzīvojis bēgļu centrā Ardalas pilsētā, bet otrdien viņu bija paredzēts nosūtīt uz Spāniju, kur varasiestādes izskatītu viņa patvēruma lūgumu. Viņa patvēruma pieprasījums Norvēģijā bija noraidīts, jo pirms tam viņš to bija jau iesniedzis Spānijā, norāda policija.

Ar nazi bruņotais vīrietis, kura identitāte netiek atklāta, autobusa nolaupīšanas mēģinājuma laikā pirmdien nogalinājis 19 gadu vecu sievieti un divus vīriešus. Uzbrukums noticis uz attāla kalnu ceļa pie Ardalas. Notikušā motīvi joprojām nav skaidri.

1982. gadā dzimušais uzbrucējs, kuru savaldīt izdevās uz notikuma vietu atbraukušajiem ugunsdzēsējiem, pašlaik ar naža radītiem ievainojumiem ārstējas slimnīcā.

Vīrieša pastrādātais uzbrukums ir negaidīts pārsteigums arī bēgļu centra darbiniekiem. "Mēs neievērojām nekādus iepriekšējus brīdinājumus," norāda centra pārstāvis Tors Breke.

Jau vēstīts, ka ar nazi bruņots vīrietis pirmdien vakarā centies nolaupīt pasažieru autobusu un nogalinājis trīs cilvēkus, to skaitā autobusa vadītāju. Uzbrucējs sākumā braucis autobusā ar citiem pasažieriem, liecina aculiecinieku stāstītais.

"Tad mēs autobusā ieraudzījām tumšādainu personu," Norvēģijas televīzijas kanālam TV2 pastāstīja aculiecinieks Leifs, kurš apstājies pie ceļmalā stāvošā autobusa. "Vispirms mums likās, ka viņš mēģina izkļūt ārā, bet tad pamanījām, ka viņam ir nazis, un mēs atskārtām, ka situācija ir pavisam savādāka," viņš atklāj.

Uzbrucēju savaldīt izdevās ugunsdzēsējiem, kas notikuma vietā bija ieradušies, jo saņēma izsaukumu par ceļu satiksmes negadījumu. Kad uzbrucējs tika arestēts, policija atcēla sākotnējos plānus ar armijas helikopteru uz notikuma vietu nosūtīt pretterorisma vienību.


Написать комментарий

Visi sudānieši un citi bēgļi teik laipni aicināti uz Latviju! Te neviens jūs neizsūtīs. Te jūs mīlēs cienīs un aprūpēs (dzīvoklis, pabalsts 400EUR/mēn, izglītība jūsu dzimtā valodā un pilsonības express iegūšana 3mēn laikā), integrācija garantēta!