Krievijas televīzija savos raidījumos turpina Lietuvu «apliet ar mēsliem»

foto: delfi.lt
foto: delfi.lt

Pagājušajā nedēļas nogalē Krievijas valsts televīzijas kanālā pārraidīts kārtējais Lietuvā skandālu izraisījušais raidījums "Cilvēks un likums", kurā atkal Lietuvas valsts, tās vēsture un likumi tika aplieti ar mēsliem, ziņo "Delfi.lt".

Raidījuma vadītājs Aleksejs Pimanovs vispirms izklāstījis situāciju un stāstījis par Lietuvā izcēlušos skandālu.

"Iedomājieties, jūs esat kādā Viļņas kafejnīcā un jūsu sarunbiedrs lietuvietis saka, ka izcilais aktieris Donats Baņonis un izcilais basketbolists Arvīds Sabonis bijuši Padomju Savienības mīluļi. Zināt, kas ar jums var notikt? Krimināllieta par padomju okupācijas šausmu noliegšanu," skatītājiem paziņoja Pimanovs, piebilstot, ka ar tiesas lēmumu pārraides translācija Lietuvā pārtraukta uz trim mēnešiem.

Pēc Pimanova teiktā, "histēriju" esot izsaukusi "neliela" reportāža par 1991.gada 13.janvāra notikumiem.

Kā ziņojām, 4.oktobrī raidījumā "Cilvēks un likums" tika parādīts sižets par 1991.gada notikumiem, kurā toreizējais grupas "Alfa" komandieris MihailsGolovatovs un citi sižeta veidotāju sarunas biedri apgalvoja, ka uzbrukuma civiliedzīvotājiem nav bijis un "uz savējiem šāvuši savējie".

Šis sižets Lietuvā izsauca plašu rezonansi un Viļņas administratīvā tiesa uz trim mēnešiem apturējusi Pirmā Baltijas kanāla (PBK) retranslāciju Lietuvas teritorijā. Pēc Lietuvas Radio un TV komisijas priekšlikuma būs aizliegts retranslēt programmas, kas veidotas Krievijā un citās valstīs, kas nav Eiropas Savienības dalībnieces.

1991.gada 13.janvārī, aizstāvot no padomju karavīriem Viļņas televīzijas torni, bojā gāja 13 cilvēki, viņu skaitā viena meitene - Loreta Asanavičūte, kurai pāri pārbrauca tanks.


Написать комментарий