Ugunsgrēka laikā sakropļotajai meitenei izaudzēja jaunu seju uz krūtīm

foto: mirror.co.uk
foto: mirror.co.uk

Ķīnas mediķu komanda meitenei transplantēja jaunu seju pēc tam, kad izaudzēja to uz viņas krūtīm. 

17 gadus vecā Sjui Džianmeja bija sakropļota ugunsgrēka rezultātā, kad viņai bija tikai 5 gadi.

Šonedēļ viņai tika veikta operācija Fuczjaņas provinces Fučžou pilsētā valsts Dienvidaustrumos. Kad meitene pamodās pēc operācijas, viņa konstatēja, ka viņai atkal ir zods, plakstiņi un auss.

Tomēr pēc Sjui vārdiem viņu visvairāk priecē tas, ka viņa pirmo reizi 12 gadu laikā spēja pareiz smaidīt, ziņo Mail Online.

Meitenes vecāki nespēja apmaksāt plastisko operāciju, bet viņiem radās cerība, kad ārsti piedāvāja veikt novatorisko operāciju bez maksas. Tas nozīmēja, ka meitenei no neliela zvejnieku ciemata tiks veikta sejas transplantācija ar viņas krūšu audu izmantošanas palīdzību.

Zinātnieki implantēja meitenes krūtīs asinsvadus, kuri tika paņemti no kājas, bet pēc tam izmantoja ar ūdeni piepildītu gaisa balonu, lai izstieptu viņas ādu, tādējādi iegūstot pietiekamu ādas daudzumu, lai izveidotu viņai jaunu seju. Operācija ilga 8 stundas, un pēc tās pabeigšanas rētas nomainīja gluda āda.

„Jaunā seja dos viņai iespēju darīt visu to, ko viņa nevarēja darīt pēdējo 12 gadu laikā. Tagad uz tās atspoguļosies dažādas emocijas. Viņa pat spēs nosarkt, bet tam ir nepieciešams laiks”, – pastāstīja ķirurgs Czjaņs Čenhongs.

Pēdējo mēnešu laikā Ķīnas ķirurgu komanda veica vairākas šādas transplantācijas, tai skaitā izaudzēja uz avārijā cietušā pacienta pieres jaunu degunu.

Par pirmo cilvēku, kuram tika veikta sejas transplantācija Ķīnā, kļuva fermeris Lī Gosins. Jaunu seju viņš ieguva 2006. gadā. Tas notika mazāk nekā pēc gada, kad Francijā tika veikta pirmā veiksmīgā sejas transplantācijas operācija. Tomēr Lī nomira pēc diviem gadiem, kad pārtrauca lietot zāles pret tremi. No tā laika Ķīnā tika veiktas 10 šādas operācijas.


Написать комментарий