Slimnīcā sajauc divus zīdaiņus, pārpratumu atrisina tikai nejaušības dēļ

foto: shutterstock.com
foto: shutterstock.com

Kopumā trīs nedēļas slimnīcā sajaukti mazuļi dzīvoja pie ne savas mātes un zīdīja svešas sievietes krūts pienu – šāds mūsdienās diezgan rets incidents atgadījies slimnīcā Sanhuanā, Argentīnā.

Divas sievietes – Marija un Veronika – savus bērnus pasaulē laida gandrīz vienlaicīgi. Tos paņēma nost no mātēm, lai sievietes varētu izgulēties pēc smagā dzemdību darba. 37 gadus vecās advokātes Marijas meita piedzimstot svēra 2,7 kilogramus, bet, dodoties mājās no dzemdību nama, viņai izsniedza krietni vien smagāku bērnu. 

Vizuāli gan meitenīte šķitusi pavisam līdzīga bērnam, kuru Marijai uz krūtīm nolika tūdaļ pēc nākšanas pasaulē, un Marija devās prom no klīnikas liekus jautājumus neuzdevusi. 

Pēc nedēļas mātei ar meitu pienācās slimnīcā atgriezties, lai veiktu obligātās veselības pārbaudes mazajam. Gaidot rindā, Marija iepazinās ar sievieti vārdā Veronika, kura arīdzan atnākusi uz slimnīcu pārbaudīt sava zīdaiņa veselību. Abas divas atklāja mistiskās svara izmaiņas viņu bērniņos pirmajās dzīvības dienās, un saprata, ka, iespējams, Marijas meita dzīvo pie Veronikas, bet Veronikas bērns šo laiku pavadījis pie Marijas. 

Abas sievietes pieteica DNS testa veikšanu, un tā rezultātus bija jāgaida trīs nedēļas. Brīdī, kad sieviešu aizdomas par slimnīcā sajauktiem zīdaiņiem apstiprinājās, sievietes ar bērniem samainījās. Argentīnas presei Marija sacīja: „Es trīs nedēļas pavadīju kopā ar meitenīti, kas bioloģiski man bija svešs bērns, tomēr devu viņai visu savu mīlestību. Katra mamma darītu to pašu,” teic Marija. 

Meitenes šobrīd ir pie saviem īstajiem vecākiem, un Marija ar Veroniku plāno klīniku iesūdzēt tiesā, jo, ja nebūtu notikusi abu māšu satikšanās un saruna, bērni visu mūžu varētu nodzīvot ne pie saviem bioloģiskajiem vecākiem. 


Написать комментарий