Leģendu nakts Krāslavas pilī un parkā

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Šis rudens mūs lutina ar siltām dienām un bagātīgām dabas veltēm.

Arī Krāslavas kultūras dzīve līdzinās gādīgas saimnieces puķu dārzam – pasākumi krāšņāki cits par citu, kā dālijas dobē, informē Krāslavas novada portāls.

Ej un izvēlies! Neskatoties uz vēlo vakara stundu un lietu, 26. oktobrī krāslavieši pulcējās uz Leģendu nakti. Krāslavas Vēstures un mākslas muzejs rīkoja šo pasākumu pēc Latvijas Piļu un Muižu asociācijas ierosinājuma, pagarinot tūrisma sezonu, kā arī popularizējot Krāslavas pērli – Grāfu Plāteru pili. Šis pasākums bija iespējams arī pateicoties projektam „Iedzīvotāji veido savu vidi”, kura ietvaros tika sagādāti nakts ekskursijām piemēroti lukturīši un drošības ķiveres.

Pasākumā netrūka dinamikas, pateicoties gidu saspēlei, kuri kā paukotāji papildināja viens otru ar asprātīgām replikām. Krāslavieši dabūja ne tikai izlocīt kājas pusotru stundu garā pastaigā, bet arī uzzināja daudz jauna par Krāslavas senāko vēsturi, pili un parku. Protams, neiztika bez leģendām un spoku stāstiem. 

Šoreiz guļavas un mājās sēdētāji var nepārdzīvot, jo vasarā turpināsim rīkot nakts ekskursijas. Tikai uzmanīgi jāvēro afišu stabi un paziņojumi presē!


Написать комментарий