Par brutālu geja slepkavību čīlietim piespriests mūža ieslodzījums

foto: lgbt-grani.livejournal.com
foto: lgbt-grani.livejournal.com

Par nežēlīgu homoseksuāla vīrieša slepkavību Santjago parkā, kas šokēja sabiedrību un veicināja pret homofobiju vērstu likumu pieņemšanu, Čīles tiesa pirmdien vainīgajam piespriedusi mūža ieslodzījumu, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

24 gadus vecajam Danielam Zamudio četri varmākas uzbruka 2012. gada otrā marta naktī kādā Santjago parkā. Uzbrucēji, kuri upuri spīdzinājuši vairākas stundas, ar lielu akmeni salauza vīrieša kāju, sita viņu ar pudelēm, dedzināja ar cigaretēm, bet pirms aiziešanas ar sasistajiem stikliem iegrieza svastiku viņa miesā.

Zamudio tā arī nespēja atgūties no ievainojumiem un pēc 25 dienām slimnīcā mira.

Mūža ieslodzījums piespriests Patricio Ahumadam Gereham, bet vēl divi viņa sabiedrotie notiesāti ar 15 gadu ieslodzījumu. Jaunākajam no uzbrucējiem cietumā būs jāpavada septiņi gadi, jo viņš sadarbojies ar izmeklētājiem un nav bijis iepriekš sodīts.

Spriedumu ar aplausiem sveica upura radinieki un draugi. Tomēr nogalinātā māte vēlāk norādīja, ka daži no spriedumiem ir pārāk maigi. "Es gribu, lai viņi sapūst cietumā par to, ko izdarīja. Lai viņi izkalsts aiz restēm," aģentūrai AFP atklāja sieviete.

Notiesātie ir izrādījuši "pilnīgu necieņu pret cilvēka dzīvību", pagājušajā nedēļā, atzīstot vīriešus par vainīgiem slepkavībā, paziņoja tiesnesis Huans Karloss Urutia.

Brutālais noziegums izraisīja pamatīgu sašutumu sabiedrībā un valdība pieņēma likumu par stingrāku vēršanos pret homofobiskiem noziegumiem.

Tomēr pēdējās dienās noticis līdzīgs uzbrukums aktivizē diskusiju, ka pret homofobiju ir jāvēršas vēl stingrāk. Pirms nedēļas kādā provinces pilsētiņā piekauts 21 gadu vecs homoseksuāls vīrietis, par kura dzīvību cīnās mediķi. Uzbrucēji ar nazi upurim izgriezuši vienu aci, informē aktīvisti.


Написать комментарий