Londonas Tauerā pastiprinās apsardzi, lai aizsargātu melnos kraukļus no lapsām

foto: dreamworlds.ru
foto: dreamworlds.ru

Londonas Tauera personāls plāno pastiprināt apsardzi pēc tam, kad lapsa nokoda divus kraukļus, kuri saskaņā ar leģendu aizsargā karalisti no sabrukuma.

Jauni būri palīdzēs aizsargāt Tauera ikonas – melnos kraukļus - no iespējamiem plēsēju uzbrukumiem, raksta "telegraph.co.uk".

Vēsturisko karalisko piļu organizācija pirmo reizi pēc vairāk nekā divdesmit gadiem plāno uzlabot Tauerā mītošo putnu dzīves apstākļus, uzsver avīze. Tās pārstāvis atzīst, ka kraukļi lielākoties cietoksnī dzīvo ilgi un laimīgi, urbānie plēsēji tos saplosa reti.

Jaunās naktsmītnes ir daļa no kraukļu mītnes atjaunošanas programmas, kurai tiks tērēti vairāki desmiti tūkstošu mārciņu un kuras laikā tiks paplašināta apmeklētāju zona un izbūvēts neliels amfiteātris.

Jubileja un Grips gāja bojā maijā, līdz ar to Tauerā dzīvo vien seši kraukļi, proti, minimums, kas saskaņā ar karaļa Čārlza II dekrētu, ir nepieciešams, lai aizsargātu monarhiju, karalisti un cietoksni no sabrukuma. Proti, šādi Čarlzs II aizsargājās pret seno mītu, ka karaliste ies bojā, ja no Tauera pazudīs visi kraukļi. Mīta izcelsme nav zināma un joprojām raisa folkloristu neizpratni, jo vārnas un kraukļi parasti tiek uzskatīti par ļaunuma vēstnešiem.

Tauerā mītošo kraukļu spārni ir apgriezti, tādēļ tiem ir ierobežotas lidošanas spējas un tie ir neaizsargāti pret plēsējiem, piemēram, lapsām.

Jauno kraukļu būru celtniecība ir plānota vēl šogad, tie varētu tikt pabeigti vēl līdz jaunajam gadam.

Jāpiebilst, ka abi bojā gājušie putni Jubileja un Grips cietoksnī sāka dzīvot pagājušajā gadā pirms Elizabetes II dimanta jubilejas svinībām. Tagad viņu vietā Tauerā ieradīsies citi kraukļi, kuriem tiks doti tādi pat vārdi.


Написать комментарий