Mazās Marijas liktenis – neskaidrs. Vecākiem viņu negrib atdot

foto: fedpost.ru
foto: fedpost.ru

Visticamāk, blondā čigānmeitēna likteni izlems tuvākajos mēnešos, bet valsts aprūpē viņa nepaliks uz ilgiem laikiem. 

Gan policija, gan Grieķijas bērnu tiesību aizstāvji uzsver, ka mazajai Marijai noteikti nevajadzētu atgriezties pie bioloģiskās mātes taborā Bulgārijā, un bērnu neatdošot arī čigānpārim, kuri ar Mariju pelnīja naudu.

Mazās Marijas persona pēdējo divu nedēļu laikā bija centrālā persona Interpola cilvēku meklēšanā. Grieķijas čigānu taborā atrastā gaišmatainā bērna identitāte visbeidzot tika noskaidrota - piektdien britu ziņu kanāli vēstīja, ka Bulgārijā atrasta Marijas īstā ģimene: māte, kura dzemdējusi 10 bērnu, tēvs, kurš ir rūdīts alkoholiķis, un māsas un brāļi, kuri spiesti dzīvot šaušalīgā nabadzībā.

Lai arī meitēna māte Saša Ruseva (35) medijiem pauda, ka ārkārtīgi ilgojas pēc savas meitas un  gaida viņu atpakaļ, grieķu policija saka, ka "diez vai viņai izdosies vispār satikt Mariju". Marija četrus gadus dzīvoja taborā pie 40 un 39 gadus veca romu tautības pāra; viņi šobrīd apcietināti par cilvēktirdzniecību. Lai arī meitenes dzīve romu kopienā bija šķietami kvalitatīvāka un pārticīgāka nekā tā būtu bijusi Bulgārijā pie īstās ģimenes, arī pie čigāniem atpakaļ bērns nenonākšot, sola varasiestādes

Visticamāk, mazajai Marijai tiks meklēti audžuvecāki, un tiem jādzīvo vai nu Grieķijā, vai Bulgārijā. Arī Bulgārijas sociālie dienesti uzskata, ka meiteni nevajadzētu dot atpakaļ bioloģiskajiem vecākiem. Lai arī Marijas māte un tēvs noliedz, ka būtu Mariju par naudu pārdevuši čigāniem, gan Grieķijas, gan Bulgārijas policija uzskata, ka tieši tā diemžēl bijis.


Написать комментарий