P. Dzalbe paskaidroja situāciju ar Jaunās Forštates tirgu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbildot uz portāla Gorod.lv lasītāju jautājumu, kad tiks sakārtots tirgus Jaunajā Forštatē, vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka juridiskā persona, ar kuru saista vicemēru, norādījumus par teritorijas sakārtošanu ir izpildījusi.

Vicemērs paskaidroja, ka uzdevumi, kuri tika izvirzīti juridiskajai personai (tuvai vicemēra radiniecei), ir izpildīti: avārijas stāvoklī esošās būves nojauktas, teritorija ir sakārtota un sagatavota jaunajai būvniecībai. Kā apgalvoja vicemērs, tiks sagatavota dokumentācija, bet pagaidām nav zināmi termiņi, jo šis jautājums ir atkarīgs no tā, kad būvniecības iniciators atradīs finansējuma avotu. Tomēr, kā paskaidroja P. Dzalbe, pašvaldībai šajā gadījumā pieprasīt uzsākt būvniecību īsākā termiņā nav tiesību.

Runājot par pārējām būvēm, kuras šobrīd atrodas iepriekšējā stāvoklī, tad tām ir citi īpašnieki. „Sākotnēji šis projekts tika realizēts uz publiskās sadarbības principa pamata: uzņēmumi, kuru produkcija tika pārdota šajā teritorijā, uz cita īpašnieka zemes izvietoja savus kioskus, turklāt pagaidu būves ir saskaņotas ar arhitektiem un uzbūvētas pēc būvniecības projektiem. Šie īpašnieki bija gatavi savest būves kārtībā tā, kā viņiem to liks darīt Būvvalde, bet iepriekš šī struktūra nereaģēja uz lūgumiem, atsaucoties uz to, ka visi uzdevumi ir izvirzīti. Patlaban sākas darbs, lai katrai personai, kurai pieder pagaidu būves, tiktu sastādīti norādījumi”, – pastāstīja P. Dzalbe.



Написать комментарий