DU Studiju un pētniecības centrā notiks 2.Rudens konference

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils universitātes (DU) Studiju un pētniecības centrā „Ilgas” notiks 2.Rudens konference, kas pulcēs zinātniekus, mūziķus un arhitektus.

Tāpat kā pirms gada, šajā konferencē tiks apspriesti vairāki specifiski un aktuālie ar mūziku un mākslu saistītie jautājumi, sākot ar tradicionālās latviešu mākslas jautājumiem un beidzot ar mūsdienu horeogrāfiju un mūzikas virzienu attīstību.

2.Rudens konferences atklāšanas ceremonija notiks piektdien, 25.oktobrī, un tajā piedalīsies vairāk nekā 20 zinātnieki no 8 Latvijas augstskolām, tostarp no Latvijas Mākslas akadēmijas, J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Universitātes, Daugavpils Universitātes. Konferences dalībnieki darbosies divās grupās: vizuālā māksla, horeogrāfija un muzikoloģija.

2.Rudens konferenci ievadīs pirmā zinātnisko rakstu žurnāla „ART TEMPUS” prezentācija, kurā tiks iekļauti Rudens konferences dalībnieku rakti.

Pēc galvenās redaktores Zeltītes Barševskas vārdiem, jaunais žurnāls atspoguļos jaunākos pētījumus, kuri ir veikti mākslas un mūzikas pasaulē. Žurnāla pirmajā numurā tiks iekļauti aptuveni 15 zinātniskie raksti par arhitektūru, sakrālo mākslu, dizainu, horeogrāfiju utt. Jaunā žurnāla redakcijas kolēģijā darbojas Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas zinātnieki.

Konferences rīkotājs ir DU Mūzikas un mākslu fakultātes Mākslas zinātņu institūts.


Написать комментарий