60% ASV katoļu atbalsta viendzimuma laulību ideju

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

Par to liecina socioloģiskā pētījuma rezultāti, kurus publicēja Kuinipegas universitāte (Konektikutas štats).

Turklāt 68% ASV katoļu piekrīt nesenajiem Romas pāvesta Franciska apgalvojumiem par to, ka baznīca ir pārāk apsēsta ar morāles jautājumiem, kaut gan tās pamatuzdevums ir „būt mājai visiem”, - ziņo telegraf.com.ua, atsaucoties uz ārzemju MIL.

Septembrī jezuītu ordeņa žurnālam La Civilta Cattolica sniegtajā intervijā Romas pāvests pasūdzējās par to, ka „baznīca ir pārāk ieslīgusi sīkumos” un nepamatoti bieži koncentrējas uz abortiem, kontracepciju un homoseksualitāti. Tāpat viņš paziņoja, ka „gejus un lesbietes jāliek mierā”.

89% Kuinipegas universitātes aptaujāto katoļu paziņoja, ka par jauno Romas pāvestu viņiem ir izveidojies „labvēlīgs” vai „ļoti labvēlīgs” viedoklis. Morisa Kerola (Maurice Carroll), Kuinipegas universitātes socioloģiskā departamenta direktors domā, ka „daudzi katoļi gaidīja, kad par Romas pāvestu kļūs jezuīts”. Turklāt viņa atzīmēja, ka Franciska darbību atzinīgi vērtē visu demogrāfisko grupu pārstāvji – vīrieši, sievietes, jaunatne un sirmgalvji.

Jautājumā par laulību vienlīdzības atbalstu domas dalījās šādi: 60% respondentu bija „par”, bet 31% - „pret”. Pārējiem bija grūti atbildēt uz šo jautājumu. Katoļi demonstrē lielāku atbalstu viendzimuma laulību legalizācijas atbalstu nekā ASV iedzīvotāji kopumā.

Atgādināsim, ka pēc Helana institūta socioloģiskā pētījuma rezultātiem patlaban 53% amerikāņu atbalsta viedokli par to, ka homoseksuāļiem jāiegūst tiesības precēties.


Написать комментарий