Priesterim, kurš līdz nāvei izvaroja savu meitu, piespriež 600 cirtienus ar pletni

foto: ekrānuzņēmumi no video
foto: ekrānuzņēmumi no video

Šis gadījums pasauli pāršalca pērnā gada oktobrī, un vēlāk vēl ilgi virmoja, jo izskanēja ziņas, ka vīrietis, kurš neaptverami zvērīgi apgājās ar savu piecgadīgo meitu, varētu palikt nesodīts.

Tagad Saūda Arābija tomēr sodu mācītājām piemērojusi, turklāt bargu.

Kasjauns.lv jau vēstīja par Faihamu Al Gandi – priesteri, kurš izmocīja, izvaroja, dedzināja un visbeidzot nosita savu meitiņu. Mācītāja dusmu lēkme sākās pēc tam, kad nez no kurienes vīrietim bija radušās aizdomas, ka bērns savā īsajā mūžā – viņai bija 5 – varētu nebūt nevainīgs. 

Mazā Lama slimnīcā 10 mēnešus cīnījās par savu dzīvību, taču traumas, ko viņai bija nodarījis dievvārda sludinātājs tēvs, izrādījās pārāk spēcīgas. Meitenei bija ielauzts galvaskauss, ielauztas ribas, nomaukts nags, uz ķermeņa redzamas dedzināšanas pēdas un daudzi zilumi Bērna māte – varmākas sieva – uzsver, ka vīrs meitu nav izvarojis, taču mediķi slimnīcā apliecināja, ka dzimumakts ar bērnu veikts ne reizi vien. 

Pēc tam, kad meitene nomira, mācītāju gan apcietināja, tomēr pēc 6 mēnešiem no ieslodzījuma atbrīvoja. Par šādu tiesas soli bija sašutusi gan Saūda Arābijas sabiedrība, gan cilvēki visā pasaulē. To, ka nežēlīgais vīrs izsprucis sveikā, nespēja aptvert arī viņa sieva. „Mans mīļais bērns ir miris. Es gribu taisnīgu tiesu viņam! Citādi meita mira veltīgi! Viņš Lamu spīdzināja visādos veidos,” telekanālam CNN sacīja mācītāja sieva. 

Vispārējā neapmierinātība lika tiesai atsākt izmeklēšanu. Tiesa, bija arī daudz Faihama atbalstītāju – kā nekā šis sludinātājs līdz šim bija populārs un baudīja sabiedrības cieņu, regulāri uzstājoties televīzijā ar saviem sprediķiem. 

Lietu pārskatīja. Mācītājam piesprieda 8 gadus cietumā un 600 publiskus cirtienus ar pletni. Tāpat viņam atstāja spēkā jau iepriekš piespriesto soda naudu meitas mātei – gandrīz 26 tūkstošus latu mūsu naudā. Ja nosistais bērns būtu zēns, mātei pienāktos uz pusi lielāka kompensācija.


Написать комментарий